22 Mart 2008 00:00

Türk Metal Sendikası’nın sendikacılık anlayışı

Emek Platformu’nun SSGSS’nin geri çekilmesi için başlatmış olduğu 2 saatlik iş durdurma eylemine Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası İstanbul DELPHI (Packart Elektrik) fabrikasında sadece yarım saatlik iş durdurma eylemiyle katıldı.

Paylaş

Emek Platformu’nun SSGSS’nin geri çekilmesi için başlatmış olduğu 2 saatlik iş durdurma eylemine Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası İstanbul DELPHI (Packart Elektrik) fabrikasında sadece yarım saatlik iş durdurma eylemiyle katıldı.
Yaklaşık olarak fabrikada 1400 kişi çalışmakta ve bu iş durdurma kararını son ana kadar açıklamamakla birlikte ne kadar olacağı hakkında işçilere hiçbir bilgi verilmedi. 14 Mart günü yarım saatlik iş durdurma eylemi yapıldı. Bu zaman diliminde Emek Platformu’na katılan sendikaların kitle örgütlerinin isimleri okundu devamında da SSGSS Yasa Tasarısı’nın içerdiği maddeler bütünüyle olmasa da birkaçı okunarak iş durdurma zamanında bilgilendirme yapıldı.
Oysaki bu platforma katılma kararı alındıktan sonra işçilere bu platformun amacı ve kimler tarafından oluştuğu, SSGSS Yasa Tasarısı hakkında bilgi verilmeliydi. SSGSS Türk Metal Sendikası’nda örgütlü 200 bin civarında işçiyi, bu işçilerin geleceğini, ailelerini, etkileyen bir yasa iken Türk Metal İST DELPHI fabrikasında sadece yarım saatlik iş durdurma eylemi yapıyor. Eylem gününe kadar çalışanlara genel bilgi verilmiyor, sadece eylem günü gündüz vardiyası iş durdurma eyleminde bilgi sahibi oluyor. Diğer vardiyalara bilgi verilmiyor. Sadece sendika panosuna birkaç satırlık bildiri asılıyor, birkaç satırın yarısı da Tayyip Erdoğan’ın “sendikalar yalan söylüyor halkı kandırıyor” sözlerine cevap için yazılmış.
SSGSS’nin kabul edilmesi durumunda sendikalar işlevsizleşeceği için bakın biz de bir şeyler yaptık, yapmaya çalıştık diyebilmek için yarım saatlik iş durdurma eylemi gerçekleştirmiş olsa gerek. Bu yasanın geçmesi durumunda siz yarım saat iş durdurdunuz bu yasa sizlere uygulanmayacak demeyecekler veya taleplerini geri çekmeyecekler. Sendikamız her ne kadar bir sendika olduğunu iddia etse de sendikacılık anlayışı yerine uzlaşmacı sendikacılık anlayışını benimsemiş olduğunu söylese de bir sarı sendika veya satılık sendika denmesi gerekiyor. Çünkü milyonların hakkının geri alınmasına sağlıksızlaştırılmasına göz yumarken birkaç patron ağanın taleplerini yerine getiriyor. 2 saat yerine yarım saat iş durduruyor.
Delphı Packart çalışanı bir işçi (Ümraniye/İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Statükocu ittifakın ayrışması

SONRAKİ HABER

Bizi kandıranları biz de kandıralım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa