22 Mart 2008 00:00

ABD Kosova’yı silahlandırıyor

ABD Başkanı George Bush’un, Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’a gönderdiği mektupta “Kosova’ya silah temin edilmesini istediği” belirtildi.

Paylaş

ABD Başkanı George Bush’un, Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’a gönderdiği mektupta “Kosova’ya silah temin edilmesini istediği” belirtildi.
Kosova Radyo-Televizyon Kurumu’nda yayınlanan bir habere göre, “Kosova’ya silah sağlamanın ABD’nin güvenliğine yarayacağı ve barışa katkı olacağı” düşüncesini dile getiren Bush, Rice’tan konuyu ABD Kongresi’ne götürmesini istedi. Kosova Devlet Başkanı Fatmir Seydiu ise bunun, ABD’nin Kosova’ya sürekli yaptığı yardımın devamı olduğunu, AB ülkelerinin de Kosova devletinin yapılanması için çeşitli alanlarda yardım önerdiklerini söyledi. ABD Başkanı Bush’un bu kararını takdirle karşıladığını belirten Başbakan Haşim Taçi de, Priştine ile Washington arasındaki ilişkilerin özel ve çok iyi olduğunu vurguladı.
Sırbistan ve Rusya’nın tepkisi
Sırbistan Başbakanı Voyislav Koştunitsa ise ABD Başkanı George Bush’un Kosova’nın silahlandırılması kararını açıklamasının, Washington’ın yasadışı olarak Kosova’nın bağımsızlığını tanımasının ardından yapılan diğer bir hatalı hareket olduğunu söyledi. Sırbistan parlamentosunda dün yapılan oturumda, “Kosova’nın daha fazla silaha değil görüşmelere ihtiyacı var” diyen Koştunitsa, bölgedeki barış ve istikrarın korunmasının silah göndererek değil, sadece uluslararası yasaların yeniden uygulanmasıyla mümkün olabileceğini söyledi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da İsrail ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, ABD’nin askeri yardım kararının bölgedeki Birleşmiş Milletler (BM) güçleri dışında kimseye silah sağlanamayacağı kararının ihlali anlamına geldiğini söyledi. Lavrov, ABD’nin bu hareketinin Balkanlardaki istikrarsızlığı artıracağını söyledi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Yunan hükümeti emekçileri dinlemedi

SONRAKİ HABER

Ortadoğu’da trafik çok yoğun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...