23 Mart 2008 00:00

Kurdakul ödülleri sahiplerini buldu

Karşıyaka Belediyesi’nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Homeros Ödülleri, Dünya Şiir Günü’nde sahiplerine verildi.

Paylaş

Karşıyaka Belediyesi’nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Homeros Ödülleri, Dünya Şiir Günü’nde sahiplerine verildi.
Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde düzenlenen Şiir Gecesi’nde, Şükran Kurdakul adına düzenlenen Şiir Ödülü, Özgür Balaban, Abdurrahman Kılıç ve Halim Yazıcı’ya verilirken, Soner Demirbaş ve Ümran Deveci’ye “Nazım Hikmet’in Bir Şiirini İnceleme Ödülü” verildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Bu dönem yeni kültür merkezleri kazanabilmek için büyük çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, “İlçemizde sadece bir tane olan kültür merkezlerine dört tane daha katarak her semtte bir kültür merkezi olmasına çalıştık. Bu salonların dolması, gençlerin sanatla iç içe yetişmesi gerekli. Sanatçı dostlarımızdan bu salonlarda sürekli etkinlikler yapmasını bekliyoruz” dedi.
Dünya Şiir Günü etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Veysel Çolak, şiirin daha çok kişi tarafından sevilmesi ve benimsenmesi ile yaşamın değişeceğini belirterek, “Bu salonlarda bir gün bir manav, berber, marangoz şiir okumalı. Şiiri toplumla, toplumu şiirle buluşturmalı, kaynaştırmalıyız. Şiir okuyan, şiir seven insanın yaşantısı da değişir. Dünyaya bakışı farklı olur, arkadaşlarıyla ilişkileri, evdeki ilişkileri farklı olur” dedi.
Daha sonra Dünya Şiir Günü kutlaması için ülkemizin değişik illerinden gelen 10 şair ile İzmirli şairler duygularını yansıtarak yazdıkları şiirleri seslendirdi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘İş imkanları artırılmalı’

SONRAKİ HABER

Nuh Çimento limanlarını akladı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa