23 Mart 2008 00:00

Eve gaz bombası attılar

Kadifekale’de Newroz kutlamasına izin vermeyerek müdahale eden polisin, bir eve gaz bombası atması sonucu, 2 yaşındaki Ali Dalmış yaralandı.

Paylaş

Kadifekale’de Newroz kutlamasına izin vermeyerek müdahale eden polisin, bir eve gaz bombası atması sonucu, 2 yaşındaki Ali Dalmış yaralandı. Behçet Uz Hastanesi’ne kaldırılan küçük Ali, yüksek ateşle intaniye servisinde yatıyor.
21 Mart Newroz gecesi saat 23.30 sularında, Kadifekale’de Erdoğan Dalmış ailesinin yaşadığı eve gaz bombası atıldı. Olay gecesi, eşinin bağırması ile uyandığını anlatan Dalmış, “Koştum baktım, sanki evimiz yanıyor gibi duman vardı. Evimize çevik kuvvet tarafından gaz bombası atılmış. Aniden paniğe kapıldık. Çocuklarımın hiçbir şeyden haberi yok, uyuyorlardı. Komşularımız yardıma koşmasaydı, hepimiz zehirlenecektik” dedi.
Hemen hastaneye gittiklerini, söyleyen Dalmış, 3 çocuğuna oksijen verildiğini, 2 yaşındaki Ali’nin Newroz gecesinden beri Behçet Uz Çocuk hastanesinde, enfeksiyon kapması ve zehirlenmeden dolayı yattığını anlattı. Dört çocuk babası Erdoğan Dalmış, “Kaçmak istesek nereye kaçacağız. Gaz bombası kapının giriş kısmına atılmış. Bu çocuklara bir şey olsa hesabını kim cevap verecek? Bizim suçumuz ne?” diyerek tepki gösterdi.
Çocuğumun ciğerlerini mahvettiler!
Çocuk hastanesine ziyarete gittiğimiz, 2 yaşındaki Ali Dalmış’ı enfeksiyon kapmaması için göremedik. Acılı annesi çocuğunun ateşinin sürekli yükselmesinden dolayı bir an bile yanından ayrılmıyor. Annesi Zehra Dalmış, “Çocuğumun ciğerlerini mahvettiler. Karaciğeri gitmiş, ağır ateşli yatıyor. Babası dahi göremiyor” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
Burcu Önder
ÖNCEKİ HABER

NOT

SONRAKİ HABER

Din baskısını ortaya çıkaran öğretmene sürgün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...