23 Mart 2008 00:00

İlbek işçisine destek ziyareti

Herkes Sağlık Güvenli Gelecek İstanbul Platformu, haklarını alabilmek için 36 gündür fabrika önünde direnen İlbek Tekstil işçilerini ziyaret etti.

Paylaş

Herkes Sağlık Güvenli Gelecek İstanbul Platformu, haklarını alabilmek için 36 gündür fabrika önünde direnen İlbek Tekstil işçilerini ziyaret etti. Ziyarette platform adına ortak açıklamayı okuyan Hava-İş Örgütlenme Uzmanı Munzur Pekgüleç, Türkiye’de başta tekstil, plastik ve metal olmak üzere bir çok sektörde yüz binlerce işçinin sigortasız çalışmak zorunda kaldığını belirtti. Türkiye’de 2 milyona yakın tekstil işçisinin sadece 4 yüz bininin sendikalı olduğunu belirten Pekgüleç, İlbek işçilerinin yaşadıklarının nedeninin de örgütsüzlük olduğunu ifade etti. Bütün İlbek işçilerinin örgütlü hareket gerektiğine dikkat çeken Pekgüleç, platform bileşenleri olarak İlbek işçilerinin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.
Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nazmi Algan ise SSGSS başta olmak üzere yaşanan bir çok olumsuzluğun çözümünün mücadele etmekten geçtiğini söyledi.
İlbek Tekstil işçileri adına konuşan Zekeriya Odabaşı de İlbek patronunun çeşitli oyunlarla işçileri birbirine düşürerek direnişi kırmaya çalıştığını ifade etti. Odabaşı, “İlyas Bektaş’ın fabrikayı tekrar açacağı duyumlarını aldık. Biz direnmeye devam edeceğiz. Haklarımızı almadan da bu fabrikanın açılmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Newroz savaş gibi

SONRAKİ HABER

Tayvan’da devlet başkanlığı muhalefetin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...