23 Mart 2008 00:00

Her yerde Newroz

Çorum’da kardeşlik vurgusuEMEP ve ÖDP tarafından Cumartesi Pazarı’nda ortak bir şekilde kutlanan, KESK, Kuşsaray Köyü Yardımlaşma Derneği, DTP ile bir grup CHP’li gencin de destek verdiği Newroz’da ‘barış ve kardeşlik’ vurgusu ön plana çıktı.

Paylaş

Çorum’da kardeşlik vurgusu
EMEP ve ÖDP tarafından Cumartesi Pazarı’nda ortak bir şekilde kutlanan, KESK, Kuşsaray Köyü Yardımlaşma Derneği, DTP ile bir grup CHP’li gencin de destek verdiği Newroz’da ‘barış ve kardeşlik’ vurgusu ön plana çıktı. Newroz kutlamasında ortak basın metnini okuyan EMEP İl Başkanı Muharrem Özünel, Newroz’un halkların eşitlik ve kardeşlik isteğinin perçinlendiği bir bayram günü olduğunu belirtti.
Osmaniye’de Kürt Türk kardeşliği
EMEP ve DTP’nin ortak düzenlediği ve yüzlerce kişinin katılımıyla Devlet Bahçeli Bulvarı’nda kutlanan Newroz etkinliğinde EMEP Osmaniye İl Başkanı Ökkeş Nergis, “Kürtlerin eşit, özgür, gönüllü bir arada yaşama isteğini gerçekleştirmek Türk, Kürt tüm halkımızın el birliğiyle pekala gerçekleşebilir” dedi. Öte yandan polis, gazetemiz Evrensel’in alana alınmasına izin vermedi.
Muğla
Muğla Milas’ta dün yağmura rağmen yüzlerce kişi Newroz’u kutladı. Kutlamalarda sınır ötesi operasyonların çözüm olamayacağı ifade edilerek, Kürt sorununun demokratik ve halkçı bir şekilde çözülmesi gerektiği vurgulandı. Koma Azadi müzik grubu sahne aldı.
Trakya’da Newroz
Trakya Newroz kutlamaları, Cuma günü saat 12.00’da Çorlu Sağlık Mahallesinde coşkulu şekilde DTP ve EMEP’in düzenlediği mitingle kutlandı. DTP Batman milletvekili Bengi Yıldız’ın da katıldığı mitinge DTP’nin tüm Trakya teşkilatları, EMEP ve Tekstil Sen’de katılım sağladı. 1500 kişinin toplandığı mitinge, Kürt kadınları yöresel kıyafetleri ile katılırken, gençlerin yoğun katılımı ve coşkusu dikkat çekti. Öte yandan dün Çorlu’da ki Newroz kutlamaları için hazırlık yapan Nihat Turan ve öğrenci olan Umut Barış’ın göz altına alındığı bildirildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Ergenekon’da sorgular
sürüyor

SONRAKİ HABER

Newroz savaş gibi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...