24 Mart 2008 00:00

Pakistan'da Başbakan Gilani

Pakistan'da 18 Şubat'ta yapılan genel seçimlerden birinci parti olarak çıkan, eski Başbakan Benazir Butto'nun Pakistan Halk Partisi, eski Meclis Başkanı Yusuf Rıza Gilani'yi başbakan olarak atadı.

Paylaş

Pakistan'da 18 Şubat'ta yapılan genel seçimlerden birinci parti olarak çıkan, eski Başbakan Benazir Butto'nun Pakistan Halk Partisi, eski Meclis Başkanı Yusuf Rıza Gilani'yi başbakan olarak atadı. Suikasta kurban giden eski başbakan Benazir Butto'nun eşi ve PPP lideri Asıf Ali Zerdari adına, parti sözcüsü tarafından televizyonda okunan bildiride, eski Ulusal Meclis Başkanı Gilani'nin, koalisyon hükümeti ve ulusu yönetme sorumluluğunu kabul etmesinden büyük memnuniyet duyulduğu belirtildi. Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Ulusal Meclis'in 24 Mart'ta düzenlenecek oturumunda yeni dönemde görev yapacak başbakanın seçileceğini bildirmişti. Müşerref'i destekleyen Pakistan Müslüman Birliği Partisi, başbakan adayını çekeceğini açıklamıştı. Milletvekili Haydar Abbas Rizvi, "ülkenin çıkarları açısından bir iyi niyet göstergesi olarak" böyle bir karar aldıklarını söylemişti.
Öte yandan Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, seçimden zaferle çıkan muhalif partinin, yeni başbakanı belirlemesinden sonra "ülkede demokrasi çağının başladığını" belirtti. Müşerref, Pakistan Ulusal Günü dolayısıyla yapılan bir askeri geçit töreninde yaptığı konuşmada, ülkeyi "kalkınma ve ilerleme yoluna" soktuğunu öne sürdü. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

El Fetih ve Hamas 'diyalog'da anlaştı

SONRAKİ HABER

Cheney Ortadoğu'yu terörize ederek geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...