24 Mart 2008 00:00

Çelebi’den Yörsan işçilerine destek

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, sendikalı olarak işe geri dönmek için mücadele eden Yörsan işçilerini ziyaret etti.

Paylaş

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, sendikalı olarak işe geri dönmek için mücadele eden Yörsan işçilerini ziyaret etti. Türk-İş’e bağlı Tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan işçilerin direnişi 109 günü geride bıraktı.
Birlik çağrısı
Ziyarette işçilere seslenen Çelebi, mücadeledeki kararlılıklarından dolayı Yörsan işçilerine teşekkür etti. Çelebi, “Mücadeleniz aynı zamanda gelecek kuşakların ve Türkiye işçi sınıfının mücadelesidir. Bu mücadelede bazen işsizlik, bazen hapis, bazen can kayıpları gibi bedellerle karşılaşılır” diye konuştu. Konfederasyon ayrımı yapmaksızın sendikaların saldırılara karşı ortak duruş sergilemesi gerektiğine vurgu yapan Çelebi, SSGSS’ye karşı Emek Platformu’nun eylemini örnek gösterdi.
Yörsan işçilerine destek süzü
AKP Hükümeti’nin sıra işçilerin hak mücadelesine ve sendikal örgütlenmenin önündeki engellere geldiğinde ortada görünmediğini belirten Çelebi, ancak işçilerin ve sendikaların ortak mücadeleyle Yörsan patronuna geri adım attırılabileceğini kaydetti. Çelebi, her zaman Yörsan işçilerinin mücadelesinin yanında olacaklarını dile getirdi. (Susurluk/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

YAŞADIKÇA

SONRAKİ HABER

‘Karıncalar’ haftası sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...