24 Mart 2008 00:00

Mahallenin ortasına baz istasyonu kurdular

İnsan sağlığına zararlı olduğu bilindiği halde daha fazla kâr hırsıyla yerleşim yerlerine kurulan baz istasyonlarına bir yenisi daha eklendi.

Paylaş

İnsan sağlığına zararlı olduğu bilindiği halde daha fazla kâr hırsıyla yerleşim yerlerine kurulan baz istasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Mersin’de Portakal Mahallesi’nde halkın tepkisine rağmen kurulan baz istasyonu nedeniyle mahalle sakinleri artık kanser olma riskiyle yaşamak zorundalar.
Baz istasyonu kurulması için kimden izin alındığını ve baz istasyonunun kurulduğu arsanın sahibini bile bilmeyen mahalle sakinleri ise baz istasyonunun kaldırılmasını istiyor.
Mahalle sakinleri tepkili
Evlerinin hemen yanı başına kurulan baz istasyonunu istemeyen mahalle sakinleri, daha önce yapılan baz istasyonu kurma girişimini engellediklerini ama artık yapacakları bir şeyin kalmadığını ifade ettiler. Lise 2. sınıf öğrencisi olan Berat Toptaş, “Baz istasyonlarının kanser yaptığını söylüyorlar. Mahallemde baz istasyonu olmasını istemiyorum. Para için insanların sağlığını bile düşünmüyorlar” sözleriyle kurulan baz istasyonunu istemediğini ifade etti. Mahalle sakinlerinden Fırat Akın da baz istasyonu kurulmasına tepkili. Daha önce baz istasyonu kurulmasını engellemek için dava açmayı düşündüklerini ve bu nedenle kendilerinden 50 YTL para toplandığını ifade eden Akın, “Çoğu insan para vermeyince toplanan paraları da geri verdiler. Mahalleli birlik olsa bu baz istasyonunu kuramazlardı. Devlet bile insanların sağlığını düşünmüyor. Çoluk çocuk hasta olacak sonunda. Kimsenin umurunda değil” diyerek kurulan baz istasyonuna tepkisini dile getirdi.
Daha önce engellemiştik
Baz istasyonunun kurulduğu sokakta oturan Rukiye Topak ise baz istasyonunun daha önce kurulmak istendiğini anlatarak, mahalleli olarak eylem yaptıklarını ve baz istasyonunun kurulmasını engellediklerini söyledi. “Mahallede imza topladık daha önce baz istasyonuna karşı. Yapamadılar o zaman. Bu ikinci gelişleri. Şimdiyse kurdular baz istasyonunu” sözleriyle yaşanan süreci anlatan Topak, mahallelerinde baz istasyonu istemediklerini söyledi. Emine Koca da baz istasyonuna karşı olduklarını ama ellerinden bir şey gelmediğini belirtti. Koca, “Baz istasyonu bakanlıktan onaylıymış diyorlar. Baksanıza, başında polis bekliyor. Biz ne yapabiliriz ki?” diye konuştu. Yine aynı sokakta oturan Fatma Şahin de “Bu kadar insan oturuyor burada. Hiç kimsenin sağlığını düşünmüyorlar. Başka bir yere yapamazlar mıydı bunu? Gitsinler insanların yaşamadığı yerlere yapsınlar. Bir sürü boş alan var. Zararlı, kanser yapıyor. Bile bile yapıyorlar” diyerek baz istasyonunun yerleşim yerleri dışına yapılması gerektiğini söyledi. (Mersin/EVRENSEL)
Ferhat Uyar
ÖNCEKİ HABER

Yenişehir Belediyesi özelleştirmeleri iptal etti

SONRAKİ HABER

MEDYADA GEÇEN HAFTA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa