24 Mart 2008 00:00

Yenişehir Belediyesi özelleştirmeleri iptal etti

2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Mersin alt birim belediyelerinden olan Yenişehir Belediyesi’ne Belediye Başkanı olarak seçilen İbrahim Genç, yaptığı çalışmalarla örnek bir belediyecilik anlayışı sergiliyor.

Paylaş

2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Mersin alt birim belediyelerinden olan Yenişehir Belediyesi’ne Belediye Başkanı olarak seçilen İbrahim Genç, yaptığı çalışmalarla örnek bir belediyecilik anlayışı sergiliyor. Göreve başladığı dönemde özelleştirmelere son veren Genç, özelleştirmelerin bir kapkaç düzeni olduğunu söylüyor. Özelleştirmelere son vererek taşeron firmalarda çalışan işçileri belediye bünyesine katan Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Türkiye’de belki de bir ilki gerçekleştirmiş durumda. Bunun hem belediyeye hem de halka büyük yararları olduğunu söyleyen Genç’le bu konu üzerine konuştuk.
Kendi işimizi kendimiz yapıyoruz
Belediye başkanlığına seçildiği dönemde belediyenin borçları olduğunu söyleyen Genç, bu borçları bitirdiklerini, yanı sıra belediyeye artı para kaldığını ifade etti. “Müteahhitleri devreden çıkardık. Kendi işimizi kendimiz yapıyoruz” diyen Genç, “2005 yılında bakanlık müfettişlerinin yaptığı denetimde bir yılda 1 trilyon 700 milyar kamu yararı sağlandığı görüldü. Müteahhit yapsa bu para olmayacaktı” sözleriyle konuşmasını sürdürdü. Taşeron firmalarla çalışmaya devam etmeleri halinde işçilerin alacağı paranın asgari ücreti geçmeyeceğini vurgulayan Genç, “Biz aynı işçileri belediye bünyesine aldık. Bu işçiler kadrolarını aldılar. Sürekli işçi haline geldiler. Şimdiyse maaşları 1000 YTL’nin üzerindedir. İkramiyelerle bu maaş daha da artıyor” sözleriyle işçilerin maaşlarında yaşanan iyileşmeye dikkat çekti.
Kapkaç düzeni
Özelleştirmeye son verilmesiyle hem belediyenin hem de işçilerin kârlı olduğunu vurgulayan Genç, “Özelleştirme bir furya, kapkaç düzeni. Buna karşıyım. Özelleştirmeleri kaldırdıktan sonra, tasarruf ettiğimiz paralarla yeni yatırımlar yapmaktayız. Belediyenin paraları buharlaşmıyor. Halka hizmet olarak geri dönüyor” diye konuştu. Taşeron firmalarda çalışan işçilere kadro vererek onları belediye bünyesine kattıklarını belirten Genç, “Bunu ilk gerçekleştirdiğimizde fazla dayanamayacağımızı düşünüyorlardı. Biz bildiğimiz yolda devam ettik. Sonrasında ise ‘Helal olsun, başardı’ dediler. Aslında bazılarının işine gelmiyor bu. Belediyeden yararlanmak istiyorlar. Karşımıza çıkıyorlar. Ama biz doğruyu yapmaya devam edeceğiz” dedi. “Kamu kurumları bizim yönettiğimiz gibi yönetilirse, kamu yönetimleri kamuya olumsuz bakmazsa, kaynaklar boşa savrulmaz” diyen Genç, halkın beklediği yatırımların, hizmetlerin, ancak bu şekilde gerçekleşeceğini söyledi. (Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Onurumuz için mücadele ediyoruz

SONRAKİ HABER

Mahallenin ortasına baz istasyonu kurdular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...