25 Mart 2008 00:00

Olimpiyat meşalesi yakıldı

2008 yaz oyunlarına ev sahipliği yapacak olan Pekin için Olimpiyat meşalesi, Yunanistan’ın Olimpia kentindeki geleneksel törenin ardından yakıldı. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen törende Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Başbakan Kostas Karamanlis ve anamuhalefet PASOK Partisi lideri Yorgo Papanpdreu ile Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge hazır bulundu

Paylaş

2008 yaz oyunlarına ev sahipliği yapacak olan Pekin için Olimpiyat meşalesi, Yunanistan’ın Olimpia kentindeki geleneksel törenin ardından yakıldı.
Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen törende Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Başbakan Kostas Karamanlis ve anamuhalefet PASOK Partisi lideri Yorgo Papanpdreu ile Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge hazır bulundu.
Meşale, rahibe kıyafeti giymiş tiyatrocu Maria Nafpliotou tarafından, Tanrıça Hera’nın tapınağı önünde, parabolik ayna kullanılarak güneş ışınlarıyla yakıldı.
İlk olarak, 2004 Atina Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazanmış Yunan tekvandocu Alexandros Nikolaidis tarafından taşınacak meşale, 16 il, 43 ilçe ve 4 yerleşim biriminden geçtikten sonra, 30 Mart tarihinde Atina Panathinaikos Stadı’nda yapılacak tören ile Pekin Olimpiyat Komitesi’ne verilecek.
Pekin Olimpiyatları’nın Organizasyon Komitesi Başkanı Liu Qi’nin yaptığı konuşma sırasında, töreni engellemek isteyen 2 Tibetli gösterici, polis tarafından alandan uzaklaştırıldı.
Bu sırada soğukkanlı bir şekilde konuşmasına devam eden Liu, olimpiyat ateşinin ışık, mutluluk, barış ve dostluk saçacağını ifade ederek, Çin halkına ve tüm dünyaya umut ve hayaller getireceğini söyledi.
IOC Başkanı Rogge de meşalenin herkesçe tanınan bir sembol olmasını ve meşale turu boyunca iyi şartlar yaratılmasını diledi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

GÖZLEMEVİ

SONRAKİ HABER

‘Radikal değişiklikler yapabiliriz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...