25 Mart 2008 00:00

Eskişehir tiyatro festivali bugün bitiyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, Fransa’dan Filistin’e dünyanın birçok yerinden gelen tiyatro topluluklarının ve yerli toplulukların gösterileri ile sürüyor

Paylaş

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, Fransa’dan Filistin’e dünyanın birçok yerinden gelen tiyatro topluluklarının ve yerli toplulukların gösterileri ile sürüyor.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nca sahnelenen ‘Kozları Paylaşmak’ adlı gençlik oyunu ile başlayan festival yerli ve yabancı konuk tiyatro topluluklarının katılımı ile devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı ile Haller Gençlik Merkezi’ndeki Tepebaşı Sahnesi’nde sahnelenen oyunlara Eskişehirli ilköğretim öğrencileri başta olmak üzere çocuklar ve gençler yoğun ilgi gösteriyor. Festival kapsamında yurtdışından gelen topluluklardan Bulgaristan Nevena Kokanova Drama Tiyatrosu Pinokyo, Fransa Sophie Queon Kumpanyası Kelebek Olmadan Önce, Filistin Al-Harah Tiyatrosu Yaşlı Seman adlı oyunları, yerli tiyatro topluluklarından Tiyatro Tempo Bir Beckeet Oynamak ile Tiyatro Düş Perdesi de Masal Çalan adlı oyunları sahnelediler. Festival bugün sona erecek. (Eskişehir/EVRENSEL)
Ali Baş
ÖNCEKİ HABER

SSGSS eylemine katıldık

SONRAKİ HABER

Oluşturmaya çalışılan yeni gelenek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...