25 Mart 2008 00:00

SSGSS eylemine katıldık

Merhaba evrensel okurları! Yaklaşık 1.5 yıldır Tek Gıda-İş’te örgütlendik. Verdiğimiz mücadeleler sonunda toplu iş sözleşmesi toplantıları yapıldı

Paylaş

Merhaba evrensel okurları! Yaklaşık 1.5 yıldır Tek Gıda-İş’te örgütlendik. Verdiğimiz mücadeleler sonunda toplu iş sözleşmesi toplantıları yapıldı. İşverenimiz herhangi bir ücret teklifi vermedi ve görüşmeler uyuşmazlığa gitti, şu an arabulucuların devreye girmesini bekliyoruz. Bu bekleyiş bizlerde huzursuzluk yaratsa da mücadelemizden ve haklarımızı almaktan vazgeçmeyeceğiz.
Genel sağlık sigortasına karşı yapılan 2 saatlik iş durdurma eylemine biz de katıldık. Çok heyecan vericiydi; çünkü örgütlendiğimizden beri ilk defa iş durdurduk. Akşam televizyonun karşısına oturduğumuzda patronlar için nimet olan bu yasanın tekrar görüşülmek üzere geri çekilmesini görmek güzeldi.
Bizim işyerimizde de sorunlar yok değil tabii. Fabrikayı alan yeni patron bazı haklarımızı gasp etmek istiyor. Bizim 15’er dakikalık 2 molamız var; bu molalarda ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz, sigaramızı içebiliyoruz ama patron fabrikada sigara içme yasağı getirmek istiyor. Böylece molalarımız da kaldırılacak. Tabii aklımız hep toplu iş sözleşmesinde, fırsat bu fırsat; bu hakkımızı da elimizden almak istiyor. Tabii biz sözleşmenin sonucu ne olacak diye beklersek... Zaten sigara öyle uluorta içilmiyor, bir sigara odası var orada içiliyor. Patronun buradaki amacı bizim molalarımızı kaldırmaktır.
DANDY Sakız Fabrikası’ndan bir grup işçi (İkitelli/İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Soluduğumuz hava sermayeye peşkeş çekilemez

SONRAKİ HABER

Eskişehir tiyatro festivali bugün bitiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa