25 Mart 2008 00:00

8 Mart, 14 Mart ve Seferihisar Eğitim Sen

Eğitim Sen Seferihisar Temsilciliği’nde içinde gençlerin de olduğu yeni bir yönetim oluşturduk. Aldığımız kararlar doğrultusunda her gün bir iki okul gezerek okul gezilerini tamamladık

Paylaş

Eğitim Sen Seferihisar Temsilciliği’nde içinde gençlerin de olduğu yeni bir yönetim oluşturduk. Aldığımız kararlar doğrultusunda her gün bir iki okul gezerek okul gezilerini tamamladık. Üye olan-olmayan bütün herkes bizleri dikkatle dinledi. Biz de onları dinledik. Neden geldiğimizi anlattık. Bundan sonra da geleceğimizi söyledik. Sıkıntılarımızı konuştuk. Örgütlenmemiz gerektiğini söyledik. 8 Mart’ta yapacağımız etkinliği anlattık. Hepsini davet ettik. Aldığımız tepkiler bizi heyecanlandırdı.
8 Mart günü salon tıklım tıklımdı. Üyelerin çoğunluğu gelmişti. Gecenin içeriği güzeldi. Konuşmalar yapıldı, şiirler okundu, Kadın fotoğraflarından oluşan slayt gösterimi yapıldı. Sendikaya yeni, genç üyeler kazandırıldı. Onlara rozet takıldı. Türküler söylendi, halaylar çekildi. 8 Mart başarılı geçmişti.
Emek Platformu’nun aldığı 14 Mart eylemi kararına ilişkin olarak işyeri temsilcileri ile toplantılar yaptık. İldeki basın açıklamasına nasıl katılacağımızı planladık. 14 Mart günü eyleme katılmakta geri duran okullara yeniden gidildi, konuşuldu.
Sonuç alınmıştı. 14 Mart günü Seferihisar’da, Ürkmez’de, Doğabey’de okulların tamamına yakını boşaltılmıştı. Uzak köy okullarından, eyleme katıldıklarına ilişkin bilgiler geliyordu. İldeki basın açıklamasına katıldığımızda oradaki katılım bizi daha da heyecanlandırdı.
Önümüzde uzun bir dönem olduğunu biliyoruz. Zor günlerin olduğunu biliyoruz. Ona göre hazırlanmamız gerektiğini de biliyoruz. Yine işyerlerini gezeceğiz, işyeri temsilcileri ile toplantılar yapacağız. Örgütlenme komisyonu kurup yapmamız gerekenleri birlikte yapacağız. Kadın üyelerimizin çokluğu bize umut veriyor. Kadın komisyonu kurup çalışacağız. Başaracağımıza inanıyoruz.
Cafer Çay/Eğitim Sen Seferihisar Baştemsilcisi (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

Soluduğumuz hava ve su sermayeye peşkeş çekilemez

SONRAKİ HABER

Bir otobüs yolculuğu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...