25 Mart 2008 00:00

İlbek tekstil işçisi direnişte kararlı

Haklarını almak için 38 gündür direnişte olan İlbek Tekstil işçileri, önceki gün patron İlyas Bektaş ile görüştü. Patron İlyas Bektaş, işçilerin taleplerini karşılamak yerine, bir çok alacağın ödenmeyeceğini söyleyince, işçiler direnişin süreceğini belirterek toplantıyı terk etti

Paylaş

Haklarını almak için 38 gündür direnişte olan İlbek Tekstil işçileri, önceki gün patron İlyas Bektaş ile görüştü. Patron İlyas Bektaş, işçilerin taleplerini karşılamak yerine, bir çok alacağın ödenmeyeceğini söyleyince, işçiler direnişin süreceğini belirterek toplantıyı terk etti.
TEKSİF şube binasında yapılan toplantıda patron İlyas Bektaş, işçilere direnişte bulundukları 35 günün ücretini ödemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine İlbek İşçi Komitesi üyeleri patronun teklifinin elle tutulur bir yanını olmadığını ve kesinlikle kabul etmeyeceklerini söyleyerek toplantıdan ayrıldı. Komite üyeleri toplantının ardından direniş çadırı önüne gelerek patron İlyas Bektaş’ın tavrını işçilere iletti. İşçiler patronun tavrını, “Direne direne kazanacağız” sloganları ile protesto etti.
Komite daha sonra patrona verilmek üzere taleplerini içeren bir protokol hazırladı. İşçilerin hazırladığı protokolde, 35 günlük alacaklarının ödenmesi, kıdem ve ihbar tazminatlarının dökümlerinin kendilerine verilmesi ve bu tazminatların patronun mal varlığını teminat olarak göstererek teklif ettiği gibi 12 ay değil 6 ay içinde ödenmesi talep edildi.
Patronun tavrı değişmedi
Patron İlyas Bektaş dün ise fabrikaya gelerek yaklaşık 400 işçi ile bir toplantı yaptı. Bu toplantıda da aynı şeyleri tekrarlayan Bektaş, eski şirketini kapatıp yeni bir şirket açtığını ve işçilerin alacaklarının bu yeni şirket tarafından ödeneceğini belirtti. Fabrikada bulunan makineleri teminat olarak göstereceğini ve yeni şirkette çalışan işçilere kıdem-ihbar tazminat dökümlerini vereceğini söyledi. Bektaş, bu tazminatların ilk taksitini Cuma günü bin YTL olarak, geri kalanını ise 12 aya bölerek ödeyeceğini iletti. Bunun ardından işçiler patrona tepki göstererek kendi fabrikasının makinelerini kaçıran bir kişiye güvenemeyeceklerini ve haklarını tam ve peşin olarak istediklerini belirttiler. “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiç birimiz” sloganıyla toplantıyı terk eden işçiler, direniş çadırı önüne gelerek haklarını alana kadar mücadeleyi süreceğini ifade ettiler. Burada işçilere seslenen komite üyesi Zekeriya Odabaşı, patronun işçileri bölmek için oyunlar oynadığını, rüşvet teklif ettiğini belirterek, hiçbir oyunun ve rüşvetin mücadelelerini engelleyemeyeceğini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Nükleer santral ilanı yayımlandı

SONRAKİ HABER

Çekler karşılıksız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...