25 Mart 2008 00:00

Türkmenistan’la doğal gaz görüşüldü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için Ankara’da bulunan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ile doğal gaz ve enerji konularını görüştü

Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için Ankara’da bulunan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ile doğal gaz ve enerji konularını görüştü.
Gül, Berdimuhamedov’u Çankaya Köşkü’nde resmi törenle karşıladı. Berdimuhamedov ile Gül, baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler. Gül, görüşmelerde ikili ilişkileri bütün yönleriyle ele aldıklarını ve iki ülke arasındaki işbirliğinin yükseltilebilmesi için görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Gül, “İkili ilişkilerimizin yanı sıra Türkiye ve Türkmenistan bakımından önem arz eden çeşitli bölgesel ve uluslararası gelişmeleri de birlikte değerlendirdik. Bu konulardaki yaklaşımımızın büyük ölçüde örtüştüğünü ve benzerlik gösterdiğini memnuniyetle gördük” diye konuştu.
Çeşitli alanlarda işbirliğini güçlendirecek ve geleceğe katkı sağlayacak belgelerin imzalandığını ifade eden Gül, Berdimuhamedov’un Ankara’da Türkmenistan ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek temaslarda bulunacağına inandığını dile getirdi. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov da, önlerine koydukları hedeflere tam olarak erişildiğini, ziyaretin de başarılı geçtiğini kaydetti.
Görüşmede, enerji ve doğal gaz konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Avrupa ve ABD’nin desteklediği ve Hazar gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Nabucco projesinin konuşulduğu görüşmede, Türkmenistan’ın projeye desteği talep edildi.
Erdoğan yemek verdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov onuruna öğle yemeği verdi.
Erdoğan ve Berdimuhammedov, Başbakanlık resmi konutundaki yemek öncesinde bir araya geldi.
Görüşmede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da hazır bulundu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

CHP, Vakıflar Kanunu’nun iptalini istedi

SONRAKİ HABER

Katil Cheney protestolarla karşılandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa