25 Mart 2008 00:00

Tazmin edilecek ne kaldı ki...

İçişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) ‘5233 Sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Tazmini’ ile ilgili Eğitim Toplantısı Tunceli’de yapıldı. Toplantıya katılan köy muhtarları, yasanın uygulanış biçimine tepki göstererek, zararlarının karşılanmadığını belirtti

Paylaş

İçişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) ‘5233 Sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Tazmini’ ile ilgili Eğitim Toplantısı Tunceli’de yapıldı. Toplantıya katılan köy muhtarları, yasanın uygulanış biçimine tepki göstererek, zararlarının karşılanmadığını belirtti.
Kültür Sarayı’nda düzenlenen toplantıya köy muhtarları, bazı kitle örgütü temsilcileri, İl Tarım Müdürlüğü ile komisyonlarda yer alan bazı memurlar katıldı.
‘Kültürümüzü yok ettiler’
Yasanın mağduriyetlerini gidermediğini belirten Eğri Yamaç Köyü Muhtarı Ali Rüzgar, milyarlarca maddi zarara uğradıklarını, kültürel açıdan yok edildiklerini söyledi. İki paket çay ve şekerle vatandaşı kandırıyorlar” dedi.
Yaylalara dahi gidemediklerini belirten Rüzgar, “3 gün yaylaya izin verdiler, sonra yasakladılar. Siz buraya gelmişsiniz ve kültürden bahsediyorsunuz ama bizim kültürümüz yok ki, yok oldu. Cumhuriyet tarihinde neyimiz varsa yakıldı, yıkıldı.”dedi.
‘Haklarımızı istiyoruz’
Çıralı Köyü Muhtarı Kamer Es de, toplantı öncesi katılımcılara dağıtılan “BM ülke içinde yerlerinden olmuş kişilerin temel hakları” yazılı el bildirilerini göstererek, bu ilkelerin uygulanmasını istedi. Eskiden 150 hanelik, iki okulu ve sağlık ocağı olan bir köyde yaşadıklarını belirten Es, “Şimdi köye dahi gidemiyoruz” dedi. (Tunceli/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

İHD ve ÇHD: Sorumlular yargı önüne çıkarılmalı

SONRAKİ HABER

ALBATROS

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...