25 Mart 2008 00:00

İHD ve ÇHD: Sorumlular yargı önüne çıkarılmalı

İHD ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir şubeleri, İzmir’deki Newroz kutlamalarına polisin sert müdahalesini kınayarak, Newroz’u kana bulayanların derhal yargı önüne çıkarılmasını istedi

Paylaş

İHD ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir şubeleri, İzmir’deki Newroz kutlamalarına polisin sert müdahalesini kınayarak, Newroz’u kana bulayanların derhal yargı önüne çıkarılmasını istedi.
Yapılan ortak yazılı açıklamada, emniyetin Newroz’u kutlamak isteyenlere cop, panzer ve yer yer silahla karşılık vermesinin hukuksuzluk olduğu belirtilerek, demokrasi açısından olumsuz bir örnek teşkil ettiği ifade edildi.
Gözaltı sayısı 200’e ulaştı
22 Mart gecesi Menemen’in Asarlık beldesinde polislerin kahveleri basarak havaya ateş ettiği ve Kadifekale’de evlere biber gazı attığına dikkat çekilen açıklamada, polisin birçok yerde halkı birbirine karşı kışkırttığı belirtildi. Gözaltına alınanların sayısının 200’e ulaştığının ifade edildiği açıklamada, gözaltıların, Newroz kutlamaları başlamadan; 20 Mart günü sabaha karşı yapıldığına dikkat çekildi. Açıklamada,DTP İzmir İl Başkanı Avukat Mehmet Bayraktar’ın gözaltına alındığına dikkat çekildi. İktidarı elinde tutanların, bir halkın geleneksel olarak her yıl kutladığı bir bayramı, daha günü gelmeden ‘yasadışı’ ilan edebildiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bu ülkede demokrasi sadece bir söylemden ibarettir ve iktidarı elinde tutanların bir manipülasyon aracıdır. Newroz’u kana bulayanlar derhal yargı önüne çıkarılmalı ve gözaltına alınanlar serbest bırakılmalıdır.” (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Emek Platformu önerileri yetersiz buldu

SONRAKİ HABER

Tazmin edilecek ne kaldı ki...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa