25 Mart 2008 00:00

İşçi ve emekçilerden kararlılık çağrısı

Emek Platformu bileşenleri ile Çalışma Bakanı Faruk Çelik arasında yapılan görüşme sırasında alana çıkan işçi ve emekçiler yasaya karşı mücadeleden geri adım atılmaması çağrısında bulundular

Paylaş

Emek Platformu bileşenleri ile Çalışma Bakanı Faruk Çelik arasında yapılan görüşme sırasında alana çıkan işçi ve emekçiler yasaya karşı mücadeleden geri adım atılmaması çağrısında bulundular.
İstanbul’da Türk-İş’e Bağlı İstanbul Şubeler Platformu ile Herkese Sağlık Güvenlik Gelecek Platformu’nun çağrısıyla işçi ve emekçiler saat 17.00’da Kadıköy İskele Meydanı ve Aksaray Metro önünde oturma eylemi yaptı.
Aksaray Metro önünde “Uzlaşma değil genel direniş”, “İşçi memur el ele genel greve” solganlarını atan emekçilere seslenen Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Gülüm, SSGSS yasa tasarısında maddeler üzerinde bir değişiklik değil, tasarının iptalini istediklerini ifade etti. Tasarının tamamına karşı olduklarını belirten Gülüm, “Biz yalan söylemiyoruz geleceğimize sahip çıkıyoruz” diye konuştu. Hava-İş Uzmanı Munzur Pekgüleç ise “Burada geleceğimizi kararmak isteyenlere karşı direniş yapıyoruz. Bu tasarının içinde sermayenin istediği uygulamalar var” dedi. “IMF uşağı hükümet çocuklarımızın geleceğinden elini çek. Bu tasarının yasalaşmasına izin vereceğiz” diyen Eğitim Sen 3 No’lu Şube Başkanı Nebat Bükrek, tasarının geri çekilmesini istedi.
İTO Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen ise tasarıya karşı yaptıkları iş bırakma eyleminin ardından Başbakan’ın “yalancılıkla” suçladığı sendikaları masaya çağırıp ayrıntıları konuşmak istediğini, emekçilerinden artık bir kırımız çizgisinin olduğunu ve bunun geçilmesine izin vermeyeceğini kaydetti.
‘Geri adım atmayacağız’
Kadıköy İskele Meydanı’nda Çalışma Bakanı ile yapılan görüşme bitene kadar eylemi sürdüren emekçiler sık sık “Genel grev genel direniş” sloganını attılar. Burada açıklama yapan Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Anadolu Yakası Yürütmesi’nden Çetin Durukanoğlu, Emek Platformu’ndan daha önce aldığı kararlara uymasını beklediklerini, işçi ve emekçilerin yasaya karşı mücadele etmeye hazır olduğunu ifade etti. Türk-İş’e Bağlı İstanbul Şubeler Platformu yürütmesinden ve Harb-İş Anadolu Yakası Şube Başkanı Hüseyin Över de SSGSS’nin geçmesi halinde sıranın kıdem tazminatına geleceğini belirterek, yasaya karşı mücadelede geri adım atmayacaklarını, Emek Platformu’ndan da aynı kararlılığı beklediklerini dile getirdi.
Çaycuma’da yürüyüş
Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Çaycuma Platformu üyeleri da yaptıkları eylemle Emek Platformu’nu kararlılık çağrısında bulundular. Çaycuma Öğretmenevi önünde toplanan 400 işçi ve emekçi sık sık “AKP yasanı al başına çal”, “İşçi memur el ele genel greve”, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız, ya siz” sloganlarını attı. Platform adına yapılan açıklamanın ardından emekçiler AKP ilçe binasının önüne yürüyerek “SSGSS ölüm yasasıdır, geri çekilsin!” yazılı siyah çelenki bıraktılar. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

bandırma

SONRAKİ HABER

SAĞLICAK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...