25 Mart 2008 00:00

AKP’ye yakın medyada iddialar bitmiyor

Ergenekon soruşturması ile ilgili iddialara her gün yenileri eklenirken, tutuklanan Doğu Perinçek basına gösterilmeden polis kalkanları arasında araca bindirilerek Bayrampaşa cezaevine götürüldü.

Paylaş

Ergenekon soruşturması başından beri ‘gizlilik’ ilkesiyle yürütülürken, dışarı bilgiler sızmaya devam ediyor. Soruşturmanın başından bu yana çok sayıda olaya ilişkin iddia AKP’ye yakın basın kuruluşlarında yer alırken gelenek yine bozulmadı. Darbe planlarından AKP’nin kapatılmasına kadar çeşitli iddialara yer verildi ve son olarak da Yargıtay’ın hedefte olduğu öne sürüldü. İddiaya göre, son gözaltılarda Yargıtay’a yönelik bir saldırının planı olduğu düşünülen notlar ortaya çıkarıldı. Ancak bu haberlerin hiçbirinde kaynak gösterilmemesi, bilgilerin belli merkezler tarafından servis edildiği görüşlerini güçlendirdi.
Ergenekon haberlerine de soruşturma
Star, Taraf ve Yeni Şafak gazeteleri hakkında, Ergenekon soruşturmasına ilişkin haberler vererek, bu konudaki yayın yasağına uymadıkları gerekçesiyle soruşturma açıldı. Sekiz ay önce başlayan soruşturmayla ilgili “yayın yasağı” koymuştu. Son gözaltılar ve tutuklamalar sırasında yaptıkları haberler nedeniyle Star, Taraf ve Yeni Şafak gazetelerine, “yayın yasağına uymadıkları” gerekçesiyle soruşturma açıldığı bildirildi.
Öte yandan Ergenekon soruşturması hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, “Başbakan’dan, yayın yasağına, gizlilik kararına rağmen bu delilleri ve ifadeleri servis yapan çeteleri ortaya çıkarmasını istiyoruz” dedi. TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Anadol, “Avukata dahi verilmeyen bilgileri, bazı yayın organları nasıl elde ediyor? Vaktiyle Genelkurmay’ın önünde basına servis yapan güçler, aynı işi tekrarlıyor” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Başyazarı İlhan Selçuk gözaltında geçirdiği 40 saati anlattı
Cumhuriyet gazetesinin bombalanmasından itibaren telefonları dinlenen İlhan Selçuk, “Ergenekon’un fikri lideri” olmakla suçlandığını, soruşturmanın genişleyeceği izlenimi edindiğini, kendisinin de dışında bırakılmayacağını düşündüğünü anlattı. İlhan Selçuk, evinde kendisini ziyaret eden meslektaşlarına, 80 sayfalık bilgi notu üzerinden sorgulandığını, telefonda yaptığı “şakaların bile” sorulduğunu anlattı. Selçuk, Başbakan’a notunda ise “Başbakan Erdoğan’ın art niyeti yoksa, ülkenin istikrarı için bir uzlaşma yolu bulmalıdır; muhalefetle bir araya gelmelidir. Ancak bu şekilde Türkiye bu badireyi atlatır. Yoksa, ülke bir çatışma noktasına doğru gidiyor. Kutuplaşmayı çok tehlikeli bulurum” dedi.
ÖNCEKİ HABER

Bu ihmalin sorumlusu kim?

SONRAKİ HABER

Perinçek tutuklandı Alemdaroğlu şartlı serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...