25 Mart 2008 00:00

Bu ihmalin sorumlusu kim?

Çanakkale’de düştüğü 147 metre derinliğinde 45 santim genişliğindeki sondaj çukurunun üçüncü metresinde şans eseri sıkışan 2.5 yaşındaki Arda Tuna, itfaiye ekiplerinin 3 saat süren çalışmasıyla kurtarıldı

Paylaş

Çanakkale’de düştüğü 147 metre derinliğinde 45 santim genişliğindeki sondaj çukurunun üçüncü metresinde şans eseri sıkışan 2.5 yaşındaki Arda Tuna, itfaiye ekiplerinin 3 saat süren çalışmasıyla kurtarıldı.
İhsan ve Betül Tuna ve oğlu Arda, hafta sonu tatili için Çanakkale’deki yakınlarını ziyarete gitti. Tuna çifti, yakınlarıyla birlikte Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait Çanakkale merkeze bağlı Güzelyalı köyüne pikniğe gitti. Piknik alanında oynayan Arda, basketbol sahası yanındaki üzeri açık bırakılan 147 metre derinliğindeki su sondaj çukuruna düştü. Arda’nın sağ bacağı ölüm çukurunun 3’ücü metresinde, plastik sondaj borusu ile çukurun toprak duvarı arasında sıkıştı. Küçük Arda bütün çabalarına rağmen kurtulamadı. Ayağınını sıkışması sayesinde düşmekten kurtular Arda saatlerce acı çekti.
Gözlerinin önünde kuyuya düştü
Çocukları gözlerinin önünde kuyuya düşen Betül-İhsan Tuna çifti, çılgına döndü. Yakınları, cep telefonuyla jandarma ve itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Çevredekilerin başarılı olamaması üzerine olay yerine gelen itfaiye ve jandarma ekipleri devreye girdi. 45 ile 30 santimetreye kadar düşen çukurda uzatılan yardım elleri Arda’ya bir türlü ulaşmadı. Bunun üzerine, çağrılan kepçenin açtığı çukur sayesinde Arda 3 saatlik çabanın sonucunda kurtarıldı.
Tedavi altına alınan Arda’nın çekilen röntgenlerinde herhangi bir kırık ya da eziğe rastlanmadı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken piknik işletmecisi çukurun Orman İşletmesi tarafından açıldığını iddia etti. (Çanakkale/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kız yurdunda yangın

SONRAKİ HABER

AKP’ye yakın medyada iddialar bitmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...