25 Mart 2008 00:00

Kız yurdunda yangın

Eskişehir’de üniversiteli kız öğrencilerinin kaldığı 8 katlı apartın 4’üncü katında çıkan yangın paniğe neden oldu. Üst katlarda mahsur kalan kız öğrenciler pencere kenarlarına çıktı. 18 öğrenci ile mahsur kalanları kurtarmaya çalışan 10 polis dumandan etkilendi

Paylaş

Eskişehir’de üniversiteli kız öğrencilerinin kaldığı 8 katlı apartın 4’üncü katında çıkan yangın paniğe neden oldu. Üst katlarda mahsur kalan kız öğrenciler pencere kenarlarına çıktı. 18 öğrenci ile mahsur kalanları kurtarmaya çalışan 10 polis dumandan etkilendi. Öğrenci ve polisler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Kırmızıtoprak Mahallesi Ali Fuat Güven Caddesi’ndeki 8 katlı ‘Ilgaz Apart’ta önceki gece saat 02.00 sıralarında semtteki elektriklerin kesilmesi nedeniyle bir odada kalan öğrencilerin yaktıkları mum kanepeyi tutuşturdu. Bu nedenle yangın çıktı. 95 kız öğrencinin kaldığı binada çıkan yangında dumanlar üst katları sardı. Olay sırasında çoğu uyumakta olan öğrenciler panikle uyanıp pencere ve balkonlara koştu. Bazı öğrenciler içeriden gelen dumandan korunmak için pencere kenarının dışına çıkınca düşme tehlikesi yaşadı.
Yangın merdiveni yok
Bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. İlk gelen itfaiye aracında uzun merdivenin bulunmaması ve branda açılmaması nedeniyle çevrede bulunanlar görevlilere tepki gösterdi. Yangın merdiveni olmayan binada pencere ve balkona çıkan kız öğrenciler, sürekli olarak çığlık atarak yardım istedi. Polis ve itfaiye ekipleri, girdikleri katlarda kapıları kırarak öğrencileri asansörle ve bina merdivenlerinden indirdi. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda söndürüldü. Dumandan zehirlenen öğrenci ve polisler, tedavilerinin ardından taburcu edildiler. (Eskişehir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tarih ve turizm göz ardı ediliyor

SONRAKİ HABER

Bu ihmalin sorumlusu kim?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...