26 Mart 2008 00:00

DTCF’ye bombalı polis saldırısı

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) önceki gün ülkücülerin saldırısı ile başlayan olaylar dün de devam etti.

Paylaş

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) önceki gün ülkücülerin saldırısı ile başlayan olaylar dün de devam etti. Saldırıları protesto eden öğrencilerle polis arasında çıkan çatışmada, 4’ü polis 5 kişi yaralandı.
Önceki gün saat 15.00-16.00 sularında Dil Tarih Coğrafya Fakültesi önünde ülkücü bir grup Tamer Şatır adlı öğrenciye satırlarla saldırması sonrası fakülte içine girmişti. Dün yemekhaneye giren öğrencilere ülkücü grup yeniden saldırdı. Yaralanan Selçuk Akbıyık adlı öğrenciye yardım etmek isteyenlere polisin müdahale etmesi ile olaylar büyüdü.
Fakültede basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilere polislerin küfür etmesi sonrası gerginlik büyüdü. Ardından gaz bombaları ile saldıran polis ortalığı savaş alanına çevirdi. Polislerin öğrencilere taş ve cam şişeler fırlattığı belirtildi. Öğrenciler de polise taş ve sopalarla karşılık verdi.
Polisin gaz bombası attığı çatışmalar sonrası fakültedeki eğitime 31 Mart Pazartesi gününe kadar ara verildi. Kavgada yaralanan Selçuk Akbıyık adlı öğrenci İbn-i Sina Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Bu sırada polislerden 4’ü yaralandı ve tedavi edilmek üzere çeşitli hastanelere kaldırıldı. Fenalık geçiren bazı öğrenciler de okula gelen sağlık ekiplerince tedavi edildi.
Daha sonra fakülteden çıkan öğrenciler Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yaparak saldırıları ve polisin tutumunu kınadılar. Polis ve Özel Güvenlik Birimleri’nin saldırganları engellemek yerine kendilerine saldırmasını eleştiren öğrenciler, “faşizmi okuldan def edene kadar mücadele edeceğiz” dediler. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bafraspor’a kanlı baskın: 2 ölü

SONRAKİ HABER

İşçi ölümleri son bulmuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...