26 Mart 2008 00:00

İstanbul’daki fırtına çatıları uçurdu

İstanbul’da etkili olan fırtına nedeniyle 115 binanın çatısının uçtuğu, 11 ağacın devrildiği, 2 trafoda yangın çıktığı ve 47 trafik kazası meydana geldiği bildirildi.

Paylaş

İstanbul’da etkili olan fırtına nedeniyle 115 binanın çatısının uçtuğu, 11 ağacın devrildiği, 2 trafoda yangın çıktığı ve 47 trafik kazası meydana geldiği bildirildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yapılan açıklamada, önceki gece saat 24.00’ten itibaren şiddetini artıran ve hızı yer yer saatte 66 ile 101 kilometre arasında değişen fırtına nedeniyle çok sayıda ev ve işyerinin çatısının uçtuğu, ağaçların devrildiği, elektrik tellerinin koptuğu ve bu nedenle elektrik kesintileri meydana geldiği hatırlatıldı. Bu nedenle AKOM’un alarma geçtiği belirtilen açıklamada, itfaiye, İGDAŞ, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin gelen ihbarlar doğrultusunda vatandaşlara yardımcı oldukları bildirildi.
Açıklamada, fırtına nedeniyle 115 binanın çatısının uçtuğu, 11 ağacın devrildiği, 2 trafo merkezinde yangın çıktığı ve 47 trafik kazası meydana geldiği, ancak ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edildi.
Halatı kopan tanker karaya oturdu
Öte yandan Kocaeli’nde saatteki hızı yaklaşık 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle halatları kopan yapım aşamasındaki tanker, sürüklenerek karaya oturdu.
Önceki gece azami hızı 40 nata (64 kilometre) ulaşan fırtına nedeniyle Kocaeli Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi AŞ’de (KOSBAŞ) kurulu Admarin Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret AŞ’de yapım aşamasındaki “Nilüfer Sultan” isimli 20 daight weight tonluk (DWT) tanker, halatlarının kopması sonucu sürüklenmeye başladı. Büyük bir tehlikenin şans eseri atlatıldığı olayda can kaybı yaşanmadı. Güneybatıdan esen (lodos) rüzgarın etkisiyle tanker Gökayk isimli yük gemisine çarpıp Kocaeli fuar alanı açıklarında balçığa saplandı.
Admarin Tersanesi’nde çalışan işçiler olayın affedilecek bir hata olmadığını belirterek, “Gündüz olsaydı, gemiyle beraber işçiler de gidecekti” dediler. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

HUKUK KÖŞESİ

SONRAKİ HABER

Silopililer isyanlarını Meclis’e taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...