26 Mart 2008 00:00

Emekçiler yaptıkları eylemlerle tasarının geri çekilmesini istedi

İbni Sina Hastanesi emekçileri, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasa Tasarısı’nın tümüyle geri çekilmesini isteyerek oturma eylemi yaptı.

Paylaş

İbni Sina Hastanesi emekçileri, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasa Tasarısı’nın tümüyle geri çekilmesini isteyerek oturma eylemi yaptı.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi çalışanları, önceki akşam oturma eylemi yaparak yasaya geçit vermeyeceklerini duyurdular. İş önlükleriyle birlikte polikliniklerin önünde buluşan emekçiler, “Uzlaşma yok SSGSS geri çekilsin” yazılı pankart ve dövizler taşıdılar.
Eylemde konuşan SES Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara, SSGSS’ye karşı 14 Mart Tıp Bayramı’nda tüm Türkiye’de hükümete yanıt verildiğini bildirdi. 14 Mart eyleminden önce Başbakan Erdoğan’ın sendikaları tehdit ettiğini kaydeden Kara, eylemden sonra hükümetin geri adım atmak zorunda kaldığını ve sendikalarla görüşmelerin başladığını hatırlattı.
İşçiler tepkili
Kurtköy Sanayi Bölgesi işçileri de yasanın geri çekilmesini istedi. Cem Aslan isimli işçi, “Hükümet bizim istemediğimiz bir yasayı geçirmeye çalışıyor, buna karşı eylemler oldu, hükümet geçiremedi. Şimdi de bu eylemler devam etmeli. Çünkü bu eylemler bizim haklarımızı geri götürüyor” dedi. Vahap Kanca ise şunları söyledi: “Ben bu yasayı tam olarak bilmiyorum, bazı insanlar bu yasanın bizim hakkımızı elimizden aldığını söylüyor ama hükümet ‘iyileştiriyoruz’ diyor. Gerçekten de iyi ise sanırım buna kimse karşı çıkmaz.”
Çetin Yüksel ise var olan yasaların uygulanmamasından yakınarak “Zaten ne hakkımız var ki, patron ne diyorsa o oluyor” dedi. Sağlıksız koşullarda çalıştıklarına dikkat çeken Ahmet İnce ise şunları anlattı: “Emeklik yaşı zaten yüksek, daha ne kadar yükselecek? Sigortaları tam yatırmıyorlar zaten.”
Sarıgazi Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platormu ilçe merkezinde yaptıkğı eylemde, yasanın tamamının geri çekilmesini istediler. Eyleme katılan 300’ü aşkın kişi yasaya karşı mücadele etmeye hasır olduklarını ifade ettiler. Platform adına ortak açıklamayı okuyan Şahin Tanrıverdi, halka karşı olan bir yasayı asla kabul etmeyeceklerini dile getirdi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Ekonomik verim’ gerekçesi orman talanını meşrulaştıramaz

SONRAKİ HABER

5 yılda ceza yağdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...