26 Mart 2008 00:00

Gökçek borcunu ödemiyor bol keseden dağıtıyor

Yoksullara yardım adı altında belediye kaynaklarını dağıtan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hazine’ye olan borçlarını ödemiyor.

Paylaş

Yoksullara yardım adı altında belediye kaynaklarını dağıtan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hazine’ye olan borçlarını ödemiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Hazine Müsteşarlığı’na olan vadesi geçmiş borçlarının tutarı, 4 milyar YTL’ye yaklaştı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu borç tutarı ile toplam yerel yönetim alacaklarının yüzde 65’inden tek başına sorumlu olurken, genel borçlu listesinde de batık bankaların ardından ikinci sırada yer aldı.
Geçtiğimiz haftalarda belediyenin doğal gaz şirketini özelleştiren ve sorumsuzca harcamaları sonrası oluşan borcu kamusal kaynakları özelleştirerek ödemeye çalışması eleştirilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in borcu, vadesi gelenlerle birlikte 4.5 milyar YTL’yi buluyor.
Hazine Müsteşarlığı’nın 29 Şubat itibariyle alacak stoku verilerine göre, Hazine’nin toplam alacakları 110 milyar YTL. Vadesi geçmiş alacaklar 55.5 milyar YTL. Vadesi geçmiş alacakların çoğunluğu batık bankalar dolayısıyla TMSF’den kaynaklandı. Batık bankaları Ankara Büyükşehir Belediyesi izledi. Yerel yönetimlerin toplam 6 milyar YTL’lik ödeme vadesi geçmiş borçlarının yüzde 65’inden tek başına sorumlu olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarının; 2 milyar 423 milyon YTL’si belediye, 2 milyar 276 milyon YTL’si EGO ve 241 milyon YTL’si ASKİ’den kaynaklandı. Vadesi geçmiş yerel yönetim borçlarında Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni; Mariç-Marmaris-İçmeler-Armutalan Belediye Birliği ve İzmit Büşükşehir Belediyesi izledi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Yörsan işçileri kampanya başlattı

SONRAKİ HABER

‘Ekonomik verim’ gerekçesi orman talanını meşrulaştıramaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa