26 Mart 2008 00:00

İngiltere’nin nükleer programına protesto

İngiltere’nin nükleer silahlanma programı, 5 bin kişinin katıldığı bir gösteriyle protesto edildi.

Paylaş

İngiltere’nin nükleer silahlanma programı, 5 bin kişinin katıldığı bir gösteriyle protesto edildi. “Nükleer Silahsızlanma Kampanyası” adlı örgütün çağrısı üzerine, Londra’nın batısındaki Aldermaston’da bulunan “Atom Silahları Kurumu” yakınlarında toplanan göstericiler, İngiltere’nin nükleer silahlardan tek taraflı olarak vazgeçmesini istedi.
İngiltere’nin nükleer silah üretmemesi talebiyle ilk olarak ünlü düşünür Bertrand Russel öncülüğünde 50 yıl önce yapılan protesto gösterisine de katılmış bulunan 84 yaşındaki Walter Wolfgang, dünkü gösteride yaptığı konuşmada, “İnsanlar, nükleer füze geliştirme programına son vermek ve nükleer silahlanma yarışını durdurmak gerektiğini artık daha iyi anlıyor” dedi.
ABD’nin Hiroşima’ya attığı atom bombası nedeniyle ailesini kaybeden 77 yaşındaki Yoshio Sato da göstericiler arasındaydı. Atom bombası nedeniyle annesini, abisini ve kız kardeşini kaybettiğini söyleyen Sato, “Annem bomba atıldıktan bir ay sonra öldü, kız kardeşimin ölmesi ise altı ay sonra oldu. Atom bombalarının ve nükleer silahların varlığını sürdürmesine izin verilmemeli” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Afganistan’a kârlı yardım

SONRAKİ HABER

İNSAN VE SPOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...