26 Mart 2008 00:00

Tokat’ta Evrensel

Bu günlerde sınıfa ulaşabilmenin en güzel, en önemli araçlarından biridir gazetemiz.

Paylaş

Bu günlerde sınıfa ulaşabilmenin en güzel, en önemli araçlarından biridir gazetemiz. Gazetemizin, toplumsal kurtuluş fikrini anlatabilecek ne kadar etkili bir araç olabileceğini bizler de Tokat’ta canlı olarak görmekteyiz.
Bir süredir pazar günleri arkadaşlarımızla toplu gazete satışına çıkıyoruz. Tabii sadece Pazar günleri değil; Genç Hayat’ın çıktığı günler ve özel eklerin çıktığı günlerde satış yapıyoruz. Pazarlarda, mahallelerde; direnişin sürdüğü TEKEL Sigara Fabrikası’nın önünde ve daha birçok yerde gazete dağıtıyoruz.
Başlangıçta çok zor gelmişti gazete dağıtımı. İnsanların ne tepki vereceğine dair hiçbir öngörümüz yoktu. Fakat insanlara ulaştıkça bunun ne kadar gereksiz bir önyargı olduğunu gördük. Kimi bu gazetenin yeni çıkıp çıkmadığını sordu. Kimisi daha önce neden getirmediğimizi sordu. Birçok kişi gazeteyi sahiplenmeye başladı. TEKEL işçileri, elimizde gazetelerle bizleri daha uzaktan görür görmez; “Ooo bizim gazete geliyor” demeye başladılar. Bizler de gazeteyi verip dönmedik. Gazete ve içeriği ile ilgili olarak insanlarla konuşmaya başladık. Önceden amacımız sadece gazete satmakken, zamanla gazeteyi tartışır, tartıştırır hale gelmeye başladık.
Tabii bazı zorluklar da yaşamıyor değiliz. Özellikle bazı gerici gazeteler gibi ücretsiz bir gazete zannediliyor olması, parasal sıkıntılar, insanların hazırcılığa alıştırılmış olması... Kimi zaman da reddedilmeler. İnsanların yavaş yavaş toplumsal olaylara bakış açılarının olumlu bir şekilde değiştiğini görmek, bizleri mutlu ediyor. O yüzden diyoruz ki; “durmak yok, yola devam”!..
Mustafa Gökçe (TOKAT)
ÖNCEKİ HABER

Bu davranışı kınıyorum

SONRAKİ HABER

Kentsel dönüşüme karşıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...