26 Mart 2008 00:00

Kentsel dönüşüme karşıyız

Denizli’nin Karşıyaka Mahallesi halkının önüne sürülen kentsel dönüşüm projeleri, halkımızı mağdur etmektedir.

Paylaş

Denizli’nin Karşıyaka Mahallesi halkının önüne sürülen kentsel dönüşüm projeleri, halkımızı mağdur etmektedir. Oturduğu evler yıkılan, borç batağına sürüklenen ve bu yüzden aile içi sorunlar yaşamaya başlayan Karşıyakalı, uygulanan bu projelere karşı burada toplanmıştır. Çoğunluğunu yoksul işçi sınıfının oluşturduğu mahallede, 230 YTL olarak taksitlendirilen TOKİ evlerini 430 YTL maaş alan halkımız ödeyememektedir. Bu fiyat artırımının hiçbir mantıklı bir açıklaması yoktur.
Belediye hiçbir kanuni açıklama yapmadan mahallelinin oturduğu araziyi, Hazine arazisi olarak nitelendirilmiştir. Ev bedelinden, enkaz kaldırma parası adı altında yaklaşık 8 bin YTL düşürülmüştür. Böylece evlerimizin gerçek değerinden çok daha azını almaya mahkum edildik.
Denizli Belediyesi, mahalleliden aldığı 1500-2000 YTL’lik kilit parasına karşılık olarak, yalnızca 400 YTL’lik makbuz kesmiştir. Bu paraların hangi kaynaklara aktarıldığı konusunda açıklama bekliyoruz.
TOKİ evleri, işçi çoğunluklu Karşıyaka halkına satılmasına rağmen taksit-faizleri memur maaşlarına endekslenmektedir. Altyapı ve kamu kuruluşlarının giderleri, Karşıyakalılardan temin edilmektedir. Oysaki bu masrafların ödenmesi, devletin anayasal görevleri içerisindedir ve bakanlıklar tarafından karşılanmalıdır.
AKP’nin gözü bizlerin senelerce biriktirdiğimiz konut paralarındadır. Sağlığımızdan, aşımızdan kıstığımız paraları AKP Hükümeti yakın çevresine peşkeş çekmek için türlü numaralar yaparak almaya çalışmaktadır. İşsizliğin artığı bir dönemde AKP Hükümeti çalışanları konut sahibi olma vaadi ile uzun süreli borçlandırarak kötü koşullarda çalışmaya mecbur bırakmaktadır. Bazılarımızın ise zorluklarla yaptığı konutları da kentsel dönüşüm adı altında yıkarak evsiz bırakmaktadır.
Karşıyaka halkı olarak biz;
4Evlere daha makul bir fiyat biçilmesini istiyoruz.
41. Etap evlerini alanlarla aynı ödeme koşullarına sahip olmak ve sonradan eklenen fiyat artırımının tamamen geri çekilmesini istemiyoruz
4Kilit parası adı altında belediyeye para ödemek istemiyoruz.
4Altyapı ve kamu kuruluşlarına ait paranın bizden değil yetkili mercilerden tahsil edilmesini istiyoruz.
4Tapularımızın Denizli Belediyesi tarafından Hazine arazisi olarak bedel biçilmesine karşı çıkıyoruz.
Belediye başkanından yukarıda belirttiğimiz sorunlarımıza bir an önce çözüm üretmesini talep ediyoruz.
Karşıyakalılar (DENİZLİ)
ÖNCEKİ HABER

KENTTEN GELEN

SONRAKİ HABER

Her kadın bir çiçektir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa