26 Mart 2008 00:00

Sivas’tan Eski Çamlık’a

Bozyaka Eski Çamlık da bulunan Sivas Yıldızeli Yusufoğlan Kültür Ve Dayanışma Derneği 1998 yılından beri faaliyet gösteriyor.

Paylaş

Bozyaka Eski Çamlık da bulunan Sivas Yıldızeli Yusufoğlan Kültür Ve Dayanışma Derneği 1998 yılından beri faaliyet gösteriyor. Dernek bünyesinde bir kütüphane bulunuyor ve halkoyunları çalışmaları, bağlama kursları veriliyor. Dernek lokalinde Pazar sabahları bir araya gelen üyeler güncel olaylarla ilgili sohbet toplantıları yapıyor. Zaman zaman yapılan cemler dışında her sene bahar aylarında piknik, şenlikler de düzenleniyor dernek bünyesinde. düzenliyoruz.
Dernek Başkanı Gürsel Beşel dernek olarak amaçlarının gelenek ve göreneklerini yaşatarak, dağınık şehir yaşantısında hemşehrilerinin bir araya gelebilmesi olduğunu belirtiyor. Bir amaçlarının da düşkün ve hasta durumda olanlarla düğün yapanlara yardımcı olmak olduğunu ifade eden Beşel, 2000 yılında dernek üyelerinin yaptıkları bağışlarla dernek binası arsasını aldıklarını ve 2004 yılında üye aidatları ve bağışlarla binalarını inşa ettiklerini anlatıyor. Her yıl Sivas Banaz köyünde Pir Sultanı anma törenlerine katılım sağlandığını dile getiren Beşel, Derneğin 2008 yılı başlarında kurulan Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu'na üye olduğunu belirten Beşel, "Derneğimiz, alevilerin haklarını savunmak, diğer yöre dernekleriyle ile işbirliği içinde bulunmak, siyasi arenada haklarımızı savunmak, için bu platformda yer almıştır" diyor. Beşel, "Önümüzdeki süreç içinde durumu zayıf olan aile çocuklarına bir sünnet şöleni yapmayı, dar gelirli aile çocuklarına burslar alıp okutmayı, yazın köyümüze bir gezi düzenlemeyi hedefliyoruz" diyerek geleceğe yönelik planlarını anlatıyor. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Erkekler de ‘fes’ taksın

SONRAKİ HABER

Kocaoğlu dört yılını değerlendirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...