26 Mart 2008 00:00

Arsada okul olacaktı ancak tabelası dikildi

Esenler Oruç Reis Mahallesi’nde okul yapılmak için istimlak edilen arsanın durumu yılan hikayesine döndü.

Paylaş

Esenler Oruç Reis Mahallesi’nde okul yapılmak için istimlak edilen arsanın durumu yılan hikayesine döndü. Arsa üzerinde bulunan dükkan sahipleri yerlerinden edildi. Okul projesinde atılan tek adım ise dükkanların yıkılması oldu. Yıkılan dükkanların enkazlarının önemli oranda durduğu yerde henüz okul yapılmasına dair herhangi bir çalışma söz konusu değil. ”Bu arsa İstanbul Valiliği İl Özel İdaresi tarafından okul yapılmak için istimlak edilmiştir” tabelası 2007 genel seçimleri öncesinde arsanın üzerine dikildi. Okul olması gereken arsa üzerinde Belediye Başkanı Mehmet Öcalan’ın imzasının bulunduğu tabela bulunuyor.
Çukur tehlike saçıyor
Okula ihtiyaç duyduklarını dile getiren halk, yetkililerin duyarsızlığına tepki gösteriyor. İstimlak edilen arsa, tinercilerin mekanı haline gelmiş. Mahalle halkı diken üstünde yaşıyor. Arsanın etrafına kazılan derince bir çukur mahallede oyun oynayan çocuklar açısından risk taşıyor.
Konuyla ilgili belediyeden açıklama bekleyen halk, oynanan oyunun sona erdirilmesini ve söz verilen okulun yaptırılmasını istiyor.
Yerel seçimi mi bekliyorlar
Mahallenin esnaflarından Turan Hasırkaya arsanın genel seçimlerden önce istimlak edildiğini dile getirdi. Belediyenin ocak ayında okulun temelinin atılacağına dair bilgi verdiğini ifade eden Hasırkaya, “Neyi bekliyorlar anlamıyorum. Birileri buradan rant mı elde edecek, yoksa yerel seçim öncesi kullanmak için mi bekliyorlar, bizim isteğimiz bir an evvel buraya söylendiği gibi okul yapılmasıdır” dedi.
Mahalle sakini Şaban Bakkal ise belediye yetkililerinin halka konuya ilişkin bir açıklama yapmamasına tepkili. En son zemin etüdü için beklendiği yönünde bilgi verildiğini kaydeden Bakkal, boş kalan araziyi tinercilerin mesken tuttuğunu sözlerine ekledi.
Oruç Reis Mahallesi muhtarı da konuyla ilgili şu bilgileri gazetemizle paylaştı, “Orası şahsa aitti, alınırken kimi sorunlar yaşandı, ama şimdi İl Özel İdaresi aldı, 2008 yılı içinde temel atılacağını biliyorum” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
İbrahim Göktepe
ÖNCEKİ HABER

Tasarı geri çekilene kadar mücadele sürdürülmeli

SONRAKİ HABER

Denetimler göz boyamak için

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...