26 Mart 2008 00:00

Merzifon’da baz istasyonuna tepki

Merzifon Abidehatun Mahallesi’nde kurulan baz istasyonuna mahalle sakinlerinin tepki göstermesi üzerine Merzifon Kaymakamlığı baz İstasyonunun çevre sağlığına olumsuz etkisi olup olmadığının araştırılması için inceleme başlattı.

Paylaş

Merzifon Abidehatun Mahallesi’nde kurulan baz istasyonuna mahalle sakinlerinin tepki göstermesi üzerine Merzifon Kaymakamlığı baz İstasyonunun çevre sağlığına olumsuz etkisi olup olmadığının araştırılması için inceleme başlattı.
Mahalle sakinleri, ‘Mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz” sloganları ile tepkilerini dile getirerek istasyonu kuran yetkililer ile kavgaya varan tartışmalar yaptılar. Abidehatun Mahalle Muhtarı Süleyman Çalışkan’ın baz istasyonlarının kurulması aşamasında toplanan imzalarla birlikte baz istasyonunun mahalleden alınarak şehir dışına taşınması ile ilgili dilekçeyi Merzifon Kaymakamlığı’na ulaştırmasıyla, Merzifon Kaymakamlığı konunun araştırılması için gerekli işlemlerin başlatıldığını açıkladı. Baz istasyonunun kamuya ait herhangi bir binada değil, özel şahsa ait bir binanın üzerine kurulduğunu yaptığı yazılı açıklamada belirten Merzifon Kaymakamlığı, “Söz konusu baz istasyonunun çevre ve halk sağlığına herhangi bir olumsuz etkisinin bulunup bulunmadığının incelenebilmesi için Telekomünikasyon Kurumu Başkanlığı’na bir yazı yazılmıştır. Konu ile ilgili gelen cevaba göre kamuoyuna gerekli bilgi verilecektir” açıklamasını yaptı.
Gelişmelerle ilgili olarak görüştüğümüz mahalle sakinlerinden emekli Öğretmen Bayram Çelen konuşmasında mahalleli olarak baz istasyonuna karşı olduklarını ve bunu dilekçe ile kaymakamlığa ilettiklerini dile getirdi. “Mahallemize kurulan ikinci baz istasyonu bu. Baz istasyonu okula 200 metre mesafede yer almakta. Bu durum çocuklarımızın sağlığı açısından bizleri tedirgin etmektedir, baz istasyonu kaldırılana kadar mücadelemize devam edeceğiz” diyen Çelen, baz istasyonlarının kaldırılması ile ilgili ellerinde mahkeme kararları olduğunu vurguladı. (Merzifon/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Şifa 58’ sağlığın piyasaya açılmasının sonucu

SONRAKİ HABER

Sivas halkının ulaşım çilesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...