26 Mart 2008 00:00

Üniversite personelinden yemek parası istenecek

Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği tarafından tüm hastane birimlerine gönderilen yazıda...

Paylaş

Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği tarafından tüm hastane birimlerine gönderilen yazıda; Resmi Gazete’de yayımlanan 10/01/2008 tarihli 26752 sayılı 2008 merkezi bütçe uygulama tebliğine dayanarak memurlara sosyal haklar kapsamında yiyecek yardımı yapılacağı, bunun da 24 saat çalışan kurumlar da dahil yiyecek yardımı olarak uygulanacağı belirtildi.
Yazının devamında çalışanların yemek yardımından faydalanacağı ancak bu yemekler için ücret alınmayacağına dair bir hüküm bulunmadığı gerekçesiyle, Devlet Memurları Yiyecek Yardım Yönetmeliği kapsamında bulunan personelin tebliğde yer alan esaslar çerçevesinde bedel ödeyecekleri belirtildi.
Söz konusu yazıya ilişkin görüşlerini aldığımız ancak adlarının yayınlanmasını istemeyen çalışanlar, “Önce yemekleri bozdular, şirkete verdiler şimdi de ‘aman iyi ve temiz olsun da ücretli olsun’ dememizin yolunu açıyorlar” dediler.
Söz konusu yazıya ilişkin olarak SES Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yıldız şunları söyledi: “Zaten 2+2 zam yapıldı, enflasyon almış başını gitmiş, ekmeğe zam gelmesi tartışılıyor. Öğle arası olmayan neredeyse ayak üstü denecek zaman aralığında yemeğini yiyip hasta başına koşan personelin zaten maaşı yetersiz, şimdi bir de ücret alma hazırlığı arkadaşlarımızın motivasyonunu düşürecektir. Sendika merkezimiz bu konuya ilişkin dava açtı. Sağlık emekçileri ücretli yemeği kabul etmeyecektir.”
ÖNCEKİ HABER

Dünyanın hamile ilk erkeği!

SONRAKİ HABER

Belediyelerin kapatılmasının halka hiçbir yararı yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...