27 Mart 2008 00:00

Meclis önünde TRT Yasası’na protesto

TRT Yasası’nda değişiklik öngören tasarı Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülürken, Meclis Dikmen Kapısı’ndan TRT emekçilerinin sesi yükseldi: “TRT halkındır, yok edilemez”.

Paylaş

TRT Yasası’nda değişiklik öngören tasarı Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülürken, Meclis Dikmen Kapısı’ndan TRT emekçilerinin sesi yükseldi: “TRT halkındır, yok edilemez”. Duygulu anların yaşandığı, gözyaşlarının tutulamadığı eylemde, hedefe AKP ve TRT’yi yok etme planı alındı.
KESK’e bağlı Haber-Sen, TRT’nin talan edilip, emekçilerinin dağıtılmasını öngören tasarıya karşı topladığı 11 bin 130 imzayı Meclis önünde protestonun ardından Meclis Dilekçe Komisyonu’na iletti.
Yakalarında, “TRT’de sanata, sanatçıma dokunma”, “TRT halkındır, yok edilemez” rozetleri ve “AKP elini TRT’den çek”, “Yaşasın özerk, demokratik TRT”, “TRT okuldur dağıtılamaz”, “TRT çok sesli müziktir” dövizleri ile toplanan TRT emekçileri, “Yeni TRT yasa tasarısına hayır”, TRT halkındır, yok edilemez” pankartı açtılar.
TRT emekçilerine Ankara Şubeler Platformu üyeleri, G-9 gazeteci örgütlerinden temsilciler, DTP’den Akın Birdal, Sırrı Sakık, Hasip Kaplan ve Bengi Yıldız ile CHP’li Mevlüt Aslanoğlu da milletvekili destek verdi.
Açıklamayı yapan TRT Seslendirme Sanatçısı, Haber-Sen Denetleme Kurulu üyesi Tekin Çelikel, “Türkiye’nin belleği, dünyaya açılan penceresi, arkası yarını, tiyatrosu, çocuk saati, halk hikayeleri, halk ozanları, yurtan sesleri, beraber ve solo şarkıları, çok sesli müziği, haber anadolusu, gezelim görelimi” olduğunu söyledi. “Yıllarca bu toprağın sesini kim duyurdu? Çiftçimiz kimden öğrendi toprağın kalbini dinlemeyi, şehrimizin futbol takımını hangi ekrandan, hangi radyodan izledik?” diye soran Çelikel, “TRT Türkiye’nin okuludur” dedi.
AKP’nin ve tasarının alkış ve sloganlarla protesto edildiği eylem sırasında bazı TRT emekçileri gözyaşlarını tutamadı, duygulu anlar yaşandı. Açıklamanın ardından imzalar Meclis’e iletilirken, tasarının da Plan ve Bütçe Komisyonu’nda alt komisyona havale edildiği duyuruldu.
Ayrıca, TRT yasa tasarısına kitle örgütlerinden de tepki geldi. DİSK Ankara Bölge Temsilciliği ve EMO Ankara Şubesi yaptıkları açıklamalarla “halkın belleği TRT yok edilemez” dediler. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Youtube yasağı ‘yetti be’ dedirtti

SONRAKİ HABER

HAYATIN İÇİNDEN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...