27 Mart 2008 00:00

Sıladan gurbete

Merhaba sevgili Evrensel okurları.

Paylaş

Merhaba sevgili Evrensel okurları. İlk önce kendimi biraz tanıtmak istiyorum. Ben Çerkezköy’e bağlı Karaağaç beldesinde oturuyorum, fakat buralı değilim. Artvinliyim. Burada akrabalarımın yanında kalıyorum. Burada bulunmamın tek sebebi maddi imkansızlık. Henüz 18 yaşında ve lise mezunuyum. Lise mezunu olmama rağmen fabrikalarda çalışıyorum. Sebebini sorarsanız maddi imkansızlık.
Üniversite sınavlarına girmeyi çok istedim ama maddi imkansızlık yüzünden giremedim. Biliyorum benim durumumda olan birçok öğrenci vardır. Türbanı konu haline getiren Türkiye’de öğrencilerin bu durumları hiç fark edilmiyor. Ben bu yüzden bu yaşımda fabrikalarda çalışıyorum ve sınavlara hazırlanıyorum. Artvin’de çalışma imkanları kısıtlı olduğundan buraya gelmek zorunda kaldım. Benim çalıştığım fabrikada yaş ortalaması 15-25 yaş arası. Bu kadar gencecik insan daha yaşamanın zorluklarına bu yaşlarında katlanmaya başlamışlar. Ve neredeyse hepsi sigara içiyor. Bu durum gerçekten içler acısı.
Bugünlerde bir yasadan bahsediyorlar, var olan haklarımız artık olmayacakmış. O yasa çıkarsa ben hasta olunca 3 kat para ödeyecekmişim, benim ya da diğer tüm işçilerin neyi var ki ne ödesinler? Kısa yoldan, paran yoksa mezarlığa diyorlar lakin o da paralı. Bu zamanda para kazanmak kadar parayı iyi bir şekilde değerlendirmek de çok zor. Biz nasıl ayakta kalırız diye düşünürken, devlet de bizden biraz daha ne alabilir diye bakıyor.
Doğuş Kartal (Çerkezköy /TEKİRDAĞ)
ÖNCEKİ HABER

Uzaklarda bir kent var!

SONRAKİ HABER

Ekmeğimize de göz diktiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...