27 Mart 2008 00:00

büyüyecek daha da büyüyecek...

Dikkat ettiniz mi bilmiyorum, bu ülkede ne zaman yargıya intikal edilmiş konu hakkında birileri bir şeyler söylemeye kalksa kurduğu ilk cümle şu oluyor: “Konu yargıya intikal etmiştir, fazla yorum yapmak istemiyorum...”

Paylaş

Dikkat ettiniz mi bilmiyorum, bu ülkede ne zaman yargıya intikal edilmiş konu hakkında birileri bir şeyler söylemeye kalksa kurduğu ilk cümle şu oluyor: “Konu yargıya intikal etmiştir, fazla yorum yapmak istemiyorum...” Yine dikkat ettiniz mi bilmiyorum, her kim ki konuya böyle bir giriş yaparak başlarsa en çok yorumu da o yapıyor: “Her ne kadar konu yargıya intikal etmiş ise de sonuçta biz de insanız, bizim de birkaç cümle söyleyeceklerimiz var. Bana kalırsa AKP ile ilgili başsavcının vermiş olduğu karar kesinlikle siyasi olup...”
Son günlerde en çok konuşulan konulardan biri de, acaba başsavcı AKP’nin kapatılması ile ilgili dava açmış olmasaydı, Ergenekon davası kapsamında birbirinden ilginç isimler gözaltına alınmış olur muydu? Bu soru tartışılıyor. Tartışılacak da...
- Yav Fatma Hanım, birkaç gündür üzgün görüyorum sizi, hayırdır, bir şey mi oldu?
- Sormayın müdür bey, eşim birkaç gün önce bakkala ekmek almaya gidiyorum diye evden çıktı hala dönmedi, duyduk ki Ergenekon davası kapsamında gözaltına alınmış, çok üzgünüm çok!
Ya da Futbol Federasyonundan önemli bir maç öncesi şöyle bir açıklama duyarsanız şaşırmayın:
- Süper Lig takımlarımızdan A takımı ile B takımı arasında yapılması planlanan müsabaka A takımından 17 oyuncunun Ergenekon davası kapsamında gözaltına alınması sonucu iptal edilmiştir. Müsabaka…
Olay bu kadarla kalsa iyi, gidişat gösteriyor ki bu dava diğer kurumlara da sıçrayacak:
- Üzgünüm beyefendi, elektriğinizi keseceğiz!
- Ama benim borcum yok ki, günü gelince hepsini ödüyorum...
- Yanlış analdın beyefendi, bu kesme Ergenekon davası kapsamında oluyor, sesini kes ve otur!
Dikkat ediyorsanız konu gittikçe dramsal bir hal alıyor, öyleyse devam edelim:
- Vayyy Hulusi kardeşim, neredesin yav, şöyle ağız tadıyla bir altılı yapamadık!
- Sorma birader, gözaltındaydım, dün gece serbest bıraktılar...
- Hayırdır Hulusi ne göz altısı?
- Vallaha şu Ergenekon’mu ne, o dava kapsamında gözaltına aldılar, geçen gece evi basıp at yarışı bültenleri ile apar topar götürdüler!
- Yav dur, şu iş nasıl oldu bir anlat!
- Yav benim küçük oğlanı bilirsin Ergenekon, geçen rahatsızlaştı hastaneye götürdüm, doktor sünnet edin dedi. Ben de birkaç tanıdığı arayayım diyerekten bizim gazeteci arkadaşı da aradım. Telefonda aramızda sadece şu konuşma geçti:
- Aloo dostum ben Hulusi nasılsın?
- İyiyim abi sen nasılsın, ne var ne yok, Ergenekon nasıl?
- Vallaha ne olsun büyüyor işte, bu günlerde daha da büyüyecek!
Demez olaydım, meğerse telefonu dinleniyormuş! Biz de öyle Ergenekon, büyüyecek, daha da büyüyecek derken işte durum bu hale geldi!
Veli Bayrak [velibayrakveli@hotmail.com]
ÖNCEKİ HABER

yardım

SONRAKİ HABER

KENTTEN GELEN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa