27 Mart 2008 00:00

Arap Birliği ‘eksik’ toplanıyor

Bu hafta sonunda Suriye’nin başkenti Şam’da düzenlenmesi planlanan Arap Birliği zirvesine Lübnan’ın “büyük olasılıkla katılmayacağını” açıklamasının ardından Mısır da zirveye alt düzeyde bir heyetle katılacağını açıkladı.

Paylaş

Bu hafta sonunda Suriye’nin başkenti Şam’da düzenlenmesi planlanan Arap Birliği zirvesine Lübnan’ın “büyük olasılıkla katılmayacağını” açıklamasının ardından Mısır da zirveye alt düzeyde bir heyetle katılacağını açıkladı. Arap Birliği’nin kurucularından Lübnan’ın zirveye ilk kez katılmaması Suriye açısından tuhaf bir görüntü oluşturacak.
Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora’nın danışmanı, bu hafta sonunda Suriye’nin başkenti Şam’da düzenlenmesi planlanan Arap Birliği zirvesine büyük olasılıkla katılmayacaklarını açıkladı. Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora’nın danışmanı Muhammed Şatah, “Lübnan’da eşi benzeri görülmedik siyasi kriz nedeniyle büyük olasılıkla Lübnan Şam’daki Arap Birliği zirvesine temsilci göndermeyecek. Lübnan’ın zirvede yokluğu normal bir durumda olmadığımız anlamına geliyor. Ulusça bir endişe içinde olduğumuzu ve Lübnan’ın hâlâ bir devlet başkanı olmadığı gibi eşi benzeri görülmemiş bir durumu reddettiğimizi ifade etmek istiyoruz” dedi. Lübnan’ın zirveye katılıp katılmayacağına ilişkin resmi kararın ise daha sonra açıklanması bekleniyor.
Lübnan’da Devlet Başkanı Emil Lahud’un 24 Kasım’da görev süresini doldurarak makamını boşaltmasından beri yerine bir devlet başkanı seçilemiyor. Parlamentonun devlet başkanı seçimi için yapması gereken oturum 17 kez ertelenmişti.
Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Abul Geyt, resmi Mena ajansına yaptığı açıklamada, Arap Birliği zirvesine gidecek heyete devlet başkanından ziyade Yasal İşler ve Yasama Konseyi’nden sorumlu Devlet Bakanı Müfid Şihab’ın başkanlık edeceğini söyledi. Suudi Arabistan da zirveye Arap Birliği büyükelçisini göndereceğini açıkladı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

İsrail Hamas liderini yakaladı

SONRAKİ HABER

Ateş Bağdat’a sıçradı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa