27 Mart 2008 00:00

İsrail Hamas liderini yakaladı

İsrail askerlerinin dün sabah Batı Şeria’da Hamas’ın önde gelen askeri liderlerinden birini yakaladığı bildirildi.

Paylaş

İsrail askerlerinin dün sabah Batı Şeria’da Hamas’ın önde gelen askeri liderlerinden birini yakaladığı bildirildi. Filistinli güvenlik kaynakları, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın Tulkarim bölgesi sorumlusu 50 yaşındaki Ömer Caber’in, Balaa köyündeki evinde İsrail askerleri tarafından yakalandığını belirtti.
Aynı kaynaklar, Caber’in 33 yaşındaki yardımcısı Hani Barabra’nın da yakalandığını kaydetti. İsrailli kaynaklar ise bu haberler hakkında yorumda bulunmadı.
Öte yandan, İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, İsrail’in Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmelerinin, Gazze’deki durumu değiştirmeyeceğini, Gazze’deki İsrail operasyonlarının barış görüşmelerini engellemek bir yana bu görüşmelere yardımcı olduğunu söyledi.
Livni, Kudüs’te düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, “İsrail ordusunun Gazze’de silahlı Filistinli gruplara karşı yürüttüğü operasyonların, barış görüşmelerinin ileri götürülmesi için gerekli olduğunu” savundu. Livni, El Fetih ile Hamas arasındaki olası yakınlaşmanın, İsrail ile Filistin yönetimi arasındaki ilişkilerin geleceğini olumsuz etkileyeceğini de vurguladı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Sosyal güvenlik yasası yine ertelendi

SONRAKİ HABER

Arap Birliği ‘eksik’ toplanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa