27 Mart 2008 00:00

Sosyal güvenlik yasası yine ertelendi

Yunanistan’da emekçilerin 24 saatlik genel grevle karşıladığı sosyal güvenlik yasa tasarısının meclis oylaması bir kez daha ertelendi.

Paylaş

Yunanistan’da emekçilerin 24 saatlik genel grevle karşıladığı sosyal güvenlik yasa tasarısının meclis oylaması bir kez daha ertelendi. Toplumun geniş kesimlerinden gelen tepkiler nedeniyle bir hafta ertelenen ve dün mecliste oylanması planlanan tasarının gelecek hafta başında tekrar parlamentoya getirilerek oylanması bekleniyor.
Ana muhalefet partisi PASOK, hükümetin çeşitli meslek kuruluşlarının oluşturduğu 155 emeklilik fonunu, yeni bir yasal düzenlemeyle 5 ana fonun çatısı altında toplamayı hedefleyen sosyal güvenlik yasa tasarısı konusunda izlediği politikayı gerekçe göstererek, Başbakan Kostas Karamanlis ve hükümet aleyhinde gensoru önergesi verdi. Gensoru önergesinin dün parlamentoda tartışılmaya başlandığı ve yarın gece yapılacak açık oylamayla son bulacağı belirtilirken, dün oylanacağı açıklanan sosyal güvenlik yasa tasarısının, hafta başına ertelendiği kaydedildi. Yunanistan Parlamentosu tüzüğü gereği, gensoru önergesi verilmesi halinde genel kurul rutin çalışmalarını erteleyerek, 3 gün devam edecek ve kabulü için 300 sandalyeli parlamentonun 151 üyesinin olumlu oy kullanması gerekiyor.
Öte yandan Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas’ı ziyaret eden parlamentoda 14 sandalyesi bulunan Radikal Sol İttifak Partisi’nin lideri Alekos Alavanos, söz konusu yasa tasarısının anayasaya uygun olmadığı ve referanduma gidilmesi gerektiği görüşünü savunduğu bildirildi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

SONRAKİ HABER

İsrail Hamas liderini yakaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...