27 Mart 2008 00:00

‘Çevreyi kirleterek sonuca ulaşılmaz’

Kazdağı ile Madra Dağı’nda yürütülen altın madeni arama çalışmalarının durdurulması için çevre örgütleri tarafından toplanan 100 bin imza, TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu’ya sunuldu.

Paylaş

Kazdağı ile Madra Dağı’nda yürütülen altın madeni arama çalışmalarının durdurulması için çevre örgütleri tarafından toplanan 100 bin imza, TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu’ya sunuldu.
Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Edremit Körfezi Şubesi Başkanı Mehmet Akif Öznal ve beraberindeki heyet, Mumcu’yu makamında ziyaret etti. Öznal, Kazdağı ile Madra Dağı’ndaki başta altın olmak üzere maden arama faaliyetlerinin durdurulması amacıyla topladıkları imzaları, TBMM Başkanlığı’na ulaştırılması için Güldal Mumcu’ya sundu.
Öznal, yaptığı konuşmada, maden arama çalışmaları dolayısıyla bölgenin tehdit altında olduğunu belirterek, “Hayatımızı ve vatanımızı savunma mücadelesi yapıyoruz” dedi.
Öznal, bölgedeki yurttaşların görüşlerini yansıtan dilekçelerin dikkate alınmasını istedi.
TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu da dilekçeleri TBMM Başkanlığı’na ileteceğini belirtti. İnsan olmazsa, yapılan işlerin hiçbir şeye yaramayacağını ifade eden Mumcu, bu nedenle yapılan işlerin insanın hayatını sağlıklı şekilde devam ettirmesine olanak sağlaması gerektiğini söyledi.
Kazdağı’nda altın madeni arandığına işaret eden Mumcu, “Ama en önemli şey insanın altın olduğunun unutulmaması. Çevreyi kirleterek hiçbir sonuca ulaşamayacağız” dedi.
Mumcu, Kazdağı’nın bölge için oksijen deposu olduğuna işaret ederek, “Nefes almamızı zorlaştıracak, gelişmemizi ve sağlığımızı etkileyecek, çevreye zarar verecek bir çalışmanın önlenmesi gerekir” diye konuştu.
Bu arada, Kazdağı ve Madra Dağı Çevre Platformu’nca, Çanakkale’de 5 Nisan Cumartesi Günü, ‘Kazdağı ve Madra Dağı’nda Altına Hayır’ mitingi yapılacağı belirtildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

MARÇEP’in Vize toplantısı

SONRAKİ HABER

Bakanlığa çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...