27 Mart 2008 00:00

Akın Birdal: ‘Görevden alınsınlar’

DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Siirt, Van ve Hakkari valileri ile Siirt Emniyet Müdürü’nün görevden alınmasını istedi.

Paylaş

DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Siirt, Van ve Hakkari valileri ile Siirt Emniyet Müdürü’nün görevden alınmasını istedi.
Parlamentoda basın toplantısı düzenleyen Birdal, Diyarbakır, İstanbul, Bursa, Şırnak, Muş, Adana ve Mersin ile birçok ilçede verilen izinler nedeniyle kutlamalarda en ufak bir sorun yaşanmadığını, izin verilmeyen Siirt, Van, Hakkari ve İzmir’de ise olayların çıktığını söyledi.
Newroz olaylarının faturasının çok ağır olduğunu, olaylarda 2 kişinin öldüğünü, 200’e yakın yaralı ve 800’ün üzerinde gözaltının olduğunu belirten Birdal, Newroz kutlamalarına izin veren valiler ile bu kutlamalarda görev alan emniyet görevlilerine teşekkür etti.
‘Peşini bırakmayacağız’
DTP’li Akın Birdal, Siirt Emniyet Müdürü Cumali Aydın’ın kendisinin de aralarında bulunduğu DTP’li milletvekillerinin elini sıkmamasını da eleştirerek, ‘‘Bu olayların peşini bırakmayacağız. Siirt, Van ve Hakkari valileri ile Siirt Emniyet Müdürü görevden alınmalıdır. Bu, hukuka bağlılığın bir işareti olmalıdır. Derhal soruşturma açılmalıdır. Soruşturma sonuçlanıncaya kadar da görevden el çektirilmelidir. Biz diyalogdan yanayız. Gündem dışı sorular sorulacak. Bugün TBMM Başkanı ile görüşeceğiz. Bizim elimizin havada kalması, TBMM’nin iradesinin havada kalmasıdır. Bir halkın iradesinin havada kalmasıdır. Bu konunun, TBMM Başkanı ve diğer siyasi partileri de ilgilendirdiğini düşünüyoruz. Halkın iradesini temsil eden parlamenter demokraside, hiçbir siyasi parti üyesine ya da bir milletvekiline bu şekilde bir muameleyi kabul edemeyiz. Umuyor ve diliyorum ki gerek Meclis’te, gerekse hükümet ve yargı nezdinde gerekli girişimlerde bulunulur ve gereği yapılır” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Newrozda yaşama hakkı ihlal edildi

SONRAKİ HABER

‘Darbe Günlükleri’ belgelendi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...