27 Mart 2008 00:00

Diyarbakır’da da silah kullandılar

Güvenlik güçlerinin Newroz eylemlerine saldırısını protesto eden Diyarbakırlılara da müdahale eden polis, burada da ateş etmekten sakınmadı.

Paylaş

Güvenlik güçlerinin Newroz eylemlerine saldırısını protesto eden Diyarbakırlılara da müdahale eden polis, burada da ateş etmekten sakınmadı.
Diyarbakır’da 5 Nisan Mahallesi Eşit Özgür Yurttaş Derneği, Van, Hakkari ve Yüksekova’da Newroz kutlamalarında çıkan olayları dün protesto etti. Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler ve DTP İl Başkanı Necdet Atalay’ın da katıldığı eylemde yapılan açıklamada, “Biz yurttaşlar olarak bütün vahşi saldırıların sorumlusu olan AKP Hükümeti’ni protesto ediyor, başta İçişleri bakanını istifaya, hükümeti de bu saldırıların sorumlusu olan vali, emniyet müdürlerini derhal görevden almaya çağırıyoruz” denildi.
Eyleme katılan yüzlerce genç, yaşlı, kadın, Diyarbakırlı açıklamanın ardından Bağlar sokaklarında yürüyüşe geçti. “Amed uyuma onuruna sahip çık” sloganlarıyla yürüyen kitle, bir süre sonra polisle karşı karşıya geldi. Çıkan arbedede polis panzeri eylemcilere su sıkarken havaya da ateş edildiği duyuldu. Bir genç kız ise dövülerek gözaltına alındı. Kısa süren çatışmanın ardından kitle ara sokaklara dağıldı. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tunceli’de kapsamlı operasyon

SONRAKİ HABER

Newrozda yaşama hakkı ihlal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...