27 Mart 2008 00:00

Tunceli’de kapsamlı operasyon

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Tunceli merkez ile Ovacık ve Pülümür ilçeleri arasında yer alan kırsal alanda PKK’ye karşı geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Tunceli merkez ile Ovacık ve Pülümür ilçeleri arasında yer alan kırsal alanda PKK’ye karşı geniş kapsamlı operasyon başlattı. Operasyon kapsamında bazı köylere giriş çıkış yasaklanırken, bölgeye helikopterlerle yoğun askeri sevkıyat yapılıyor.
Tunceli merkez ile Ovacık ve Pülümür ilçeleri arasında yer alan Suat Köyü (Veranis), Kırmızı Dağ, Çıralı, Dedeağaç (Pilvenk), Ana Fatma’nın arka kısımları, Taht, Sütlüce, Babaocağı ve Karşılar köyü kırsalında TSK tarafından sabahın erken saatlerinden itibaren operasyon başlatıldı. Operasyon bölgesinde yer alan stratejik noktalara Skorsky tipi helikopterlerle jandarma özel harekat timleri ve komandoları sevk ediliyor. Cobra tipi helikopterlerin boşaltılan Suat (Veranis) köyü kırsalını bombaladığı bildirildi. Öte yandan çift sürmek için Suat köyüne (Veranis) gitmek isteyen köylüler de engellendi. Bölgeye askeri sevkıyat yoğun bir şekilde devam ediyor. (Tunceli/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

DTP’li Demirtaş: Yargıtay kararı talihsizlik

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da da silah kullandılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa