27 Mart 2008 00:00

DTP’li Demirtaş: Yargıtay kararı talihsizlik

DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, Yargıtay’ın dün kendisi hakkında verdiği kararı talihsizlik olarak değerlendirdi.

Paylaş

DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, Yargıtay’ın dün kendisi hakkında verdiği kararı talihsizlik olarak değerlendirdi.
Demirtaş ve AKP Diyarbakır Milletvekili Kudbettin Arzu, Diyarbakır Yerel Gündem 21 Kent Konseyi üyeleri ile birlikte Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Demirtaş, basın toplantısının ardından ise gazetecilerin soruları üzerine, dün Yargıtay’ın, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında verilen 1 yıl 6 hapis cezası kararını bozarak 9. Dairesi’nin “Sanığın seçilmiº olması yargılanmasını durdurmaz” yönündeki kararını değerlendirdi.
Emsal olur
Kendisine henüz tebliğ yapılmadığını belirten Demirtaş, Yargıtay kararının basına yansıdığı halinde yanlışlık bulunduğunu kaydederek, suçu ve suçluyu övmekten değil örgüt propagandası yapmaktan yargılandığını ve ceza aldığını söyledi. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hakkında verdiği kararla ilgili olarak Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulunduğunu ifade eden Demirtaş, Yargıtay’ın ‘milletvekili seçilmiş olmasına rağmen sanık hakkındaki yargılamanın durdurulamayacağı”na ilişkin kararıyla ilgili olarak, “Yargıtay ilk kez böyle bir tespit yaptı. Dokunulmazlığım olmasına rağmen Yargıtay’ın, yargılanmamın devam etmesi yönündeki kararı talihsizliktir. Bu diğer davalara da emsal teşkil eder” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Durumu iyi’ denerek taburcu edildi evinde öldü

SONRAKİ HABER

Tunceli’de kapsamlı operasyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...