27 Mart 2008 00:00

‘Durumu iyi’ denerek taburcu edildi evinde öldü

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde gıda zehirlenmesinden 1 kişi öldü, 20 kişi tedavi altına alındı.

Paylaş

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde gıda zehirlenmesinden 1 kişi öldü, 20 kişi tedavi altına alındı. Edinilen bilgiye göre Karlık köyünde, İsmet Zaim’e ait ineğin buzağılaması sonucu alınan ilk sütten oluşan yiyecekten yiyen 20 kişi bir süre sonra fenalaştı. Yakınları tarafından kaldırıldıkları Vezirköprü Devlet Hastanesi’nde gıda zehirlenmesi teşhisi konulan söz konusu kişilerden Gülbeyaz Sağlam (14) tedavisinin ardından taburcu edildi. Ancak tekrar fenalaşan Sağlam hastaneye yetiştirilemeden yaşamını yitirdi.
Vezirköprü Kaymakamı Adem Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Karlı köyündeki gıdadan zehirlenmeler nedeniyle bugün öğle saatlerine kadar Vezirköprü Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne toplam 20 hastanın başvuruda bulunduğunu, bunlardan 2’sinin müşahede altında olduğunu, 8’inin ise tetkik ve tedavilerinin sürdürüldüğünü bildirdi.
Serum verilip gönderildi
Olayda hayatını kaybeden Gülbeyaz Sağlam’ın 25 Mart Salı gecesi gıda zehirlenmesi ön tanısıyla hastaneye başvurduğu ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Yapılan tetkik ve tahliller neticesinde herhangi bir olumsuz bulguya rastlanılmamasına rağmen 3 saat gibi bir süre ile gözlem altına alınmış ve serum tedavisi yapılmıştır. Doktorun uygun görmesi ile taburcu edilip evine gönderilmiştir. Akşam taburcu edilen hastamız, çarşamba sabahı hastanemiz acil servisine getirildiğinde vefat ettiği anlaşılmıştır. Olayla ilgili adli ve idari tahkikatlar başlatılmıştır.” (Samsun/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İkitelli’de ikinci Davutpaşa yaşanıyordu

SONRAKİ HABER

DTP’li Demirtaş: Yargıtay kararı talihsizlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...