27 Mart 2008 00:00

Dink komisyonu tartışmaları sürüyor

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde, Hrant Dink cinayetini araştırmak üzere kurulan alt komisyon başkanı Mehmet Ocaktan, komisyonun görevine devam edeceğini söyledi.

Paylaş

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde, Hrant Dink cinayetini araştırmak üzere kurulan alt komisyon başkanı Mehmet Ocaktan, komisyonun görevine devam edeceğini söyledi. Mehmet Ocaktan, “Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Veysel Şahin ve Jandarma Başçavuş Okan Şimşek’in yargılanmaları sırasında verdikleri ifadelerde, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali Öz, Jandarma Yüzbaşı Metin Yıldız, Jandarma görevlileri Hüseyin Yılmaz, Hacı Ömer Ünalır ve Cevat Eser’in de olayla ilgili olduklarını belirttiklerinden, bu yeni durum üzerine komisyonumuz incelemelerini sürdürme kararı almıştır” açıklamasını yaptı. Alt komisyon, cinayetle ilgili kişileri davet ederek ifadelerine başvuracak.
Yeni komisyon kurulsun
Çalışmalarına sürpriz bir şekilde son veren ve yeniden sürdürme kararı alan TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulan Hrant Dink komisyonuna yönelik tartışmalar sürüyor.
Daha önce komisyonun çalışmalarına son vermesini eleştirerek alt komisyondan istifa ettiğini açıklayan CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, alt komisyon başkanı Mehmet Ocaktan’ı bir kez daha istifaya çağırdı. Soysal, yeni bir alt komisyon kurulması ve çalışmaların yeni komisyon tarafından sürdürülmesi gerektiğini dile getirdi.
Bu arada CHP’nin, Soysal’dan boşalan alt komisyona bu kez İzmir Milletvekili Ahmet Ersin’i önermesi bekleniyor.
Albay Ali Öz görevden alındı
Trabzon İl Jandarma Komutanı görevindeyken Hrant Dink’in öldürüleceği ihbarına karşın herhangi bir işlem yapmamakla suçlanan Bilecik İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz, görevinden alınarak Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı emrine verildi.
Trabzon’dan Bilecik İl Jandarma Komutanlığı görevine 8 ay önce atanan Albay Ali Öz, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesi olayı ile ilgili görülen davada, jandarma astsubay ve uzman çavuş tarafından Dink’in öldürüleceği yolunda gelen ihbar hakkında işlem yapmamakla suçlanmıştı.
Jandarma Genel Komutanlığı’nda yapılan değerlendirme sonucu, Albay Ali Öz’ün Bilecik İl Jandarma Komutanlığı görevinden alınması kararlaştırıldı. Albay Öz, genel komutanlığın talimatıyla Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı emrine verildi. Öz, Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı’na bağlı birimlerde görevlendirilecek. (HABER MERKEZİ)


Hrant Dink’in katili hastaneye kaldırıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı olarak Kandıra F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan O.S, üst solunum yolu rahatsızlığı nedeniyle Kocaeli Devlet Hastanesinde muayene oldu. Hastanenin kulak burun boğaz polikliniğinde muayene olan O.S’nin ciddi bir sağlık sorunu olmadığı belirtildi. O.S, ilaçlarının yazılmasının ardından Kandıra F Tipi 2 Nolu Cezaevine götürüldü. O.S’nin hastaneye getirilişinde polis ve jandarma ekipleri hastane çevresinde güvenlik önlemi aldı.
ÖNCEKİ HABER

Sahipler ‘durun’ dedi

SONRAKİ HABER

Eteği tutuşunca yanan kadın öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...