27 Mart 2008 00:00

İki belediye kapışıyor arada Yeşilkent kalıyor

İki belediyenin kapışmasının faturasını Yeşilkent Mahallesi’nde oturanlar ödüyor..

Paylaş

İki belediyenin kapışmasının faturasını Yeşilkent Mahallesi’nde oturanlar ödüyor.. Mahallenin ismi Yeşilkent ama mahallenin yüzde doksanı çamur. Belediyelerin birbiriyle didişmesi yüzünden orası çamurkent olmuş.
Belediyeler rant için birbirini mahkemeye veriyor. Fakat sekiz bin konutlu mahallenin kanalizasyonunu mahalleli kendi imkanlarıyla yapmaya çalışıyor. Kanalizasyon suları mahallenin içinde açık bir şekilde akıyor ve çocuklar orada oyun oynuyorlar. Büyükşehir Belediyesi “imarı yok” diye Avcılar Belediyesi’ne ödenek vermiyor. Avcılar Belediyesi ise “Büyükşehir Belediyesi ödenek vermiyor, hizmet vermekte yetersiz kalıyoruz” diyor. Mahalle sakinleri iki arada kalmışlar, imarınız yok, diyorlar; peki biz soruyoruz neden müsaade ettiniz? O insanlar oraya ev yapınca neden engellemediniz? Nasıl ki şimdi yıkmak için tanklarla, toplarla gidiliyorsa o zaman da engelleseydiniz. Seçim rantı için izin verdiniz. Şimdi ise mahalleli çamur deryasında yaşıyor. Avcılar Belediyesi yüzeysel çalışmalar başlatmış gözüküyor, bu da seçim yatırımları mıdır diye değerlendiriliyor. Yine Esenyurt Belediyesi ile Avcılar Belediyesi mahkemelik olmuş, Yeşilkent Mahallesi’nin paylaşımı için. Neden belediyeler bu mahallenin peşine düşmüş? Yoksa rant mı var?..
Buraya hizmet gelmesi için fabrikatörlerin oturması mı gerekiyor? Avcılar Belediyesi köylü kurnazlığı yapıyor. Oradaki insanlardan neden vergi alıyor? Buranın fuar alanı olduğundan bahsediliyor. Neden bir yetkili halka açıklamıyor? 45 bin nüfuslu bir mahalle ve o mahallenin çocukları okula gidiş gelişte ayaklarına poşet geçiriyorlar.
Başbakan diyor ki ‘Bu ülkenin vatandaşlarına eşit ve adil hizmet götürmek için yönetime talibiz’. Bu mudur sizin adil düzeniniz? Seçimde kömür ve altın dağıttığınız mahalleye neden bir daha yetkililer uğramaz oluyor? Ve mahalleli kendi kaderine terk edilmiş. Yeşilkentlileri görmüyorsunuz ve duymak istemiyorsunuz. Yeşilkentli hizmet bekliyor. Buradaki halk, olanlardan habersiz halen hizmet bekliyor, “Eğer hizmet gelmezse mahallemizin ismini değiştireceğiz, çamurkent olsun” diye halk arasında söyleniyor.
Sezgin Kayvar-EMEP İlçe Başkanı
ÖNCEKİ HABER

Çamura saplanmış minik bedenler…

SONRAKİ HABER

Avcılar’ın isyanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa