27 Mart 2008 00:00

Ambarlı’da hukuk dışı uygulamalar şoförleri canından bezdirdi

Ambarlı Limanı’nın işletmesini elinde bulunduran ALTAŞ hayata geçirdiği uygulamalarla limanda çalışan şoförleri canından bezdirdi.

Paylaş

Ambarlı Limanı’nın işletmesini elinde bulunduran ALTAŞ hayata geçirdiği uygulamalarla limanda çalışan şoförleri canından bezdirdi. Limanda, istiap haddini aştı gerekçesiyle pek çok şoföre yük aldırmıyor. İstiap haddi 2 dingilli ve 3 dingilli bir TIR’ın karayolları kanununa göre çekici, dorse ve yükle beraber toplam ağırlığın 44 tonla sınırlandırılması. Yalnız şoförler ruhsatlarıyla başvurdukları zaman 44 tona kadar olsun olmasın yük alamıyorlar. Kendilerine muhatap aradıklarında ise müdürlere, müdürlerden de ALTAŞ’ın yan kuruluşu olan ARPAŞ’a yönlendiriliyorlar. Çabaları sonuçsuz kalan şoförler ne yapacaklarını bilemez durumdalar. Sorunlarını dile getiren pek çok şoför yaşadıkları sorunların daha da katlanacağı korkusuyla ismini dahi veremiyor. Yaşadıkları sorunlar nedeniyle çileden çıkığını söyleyen TIR Şoförü Hüseyin Kutlutürk, sorunlarının çözülmesi için ARPAŞ genel müdürü ile yaptığı konuşmada; valiliğin ve Ulaştırma Bakanlığı’nın isteğiyle böyle bir uygulama yapıldığının kendisine aktarıldığını dile getirdi. 40 ton ağırlıkla yük olmadığı halde limana alınmadığını ifade eden Kutlutürk, taleplerinin karşılanmadığını ve sorularına yanıt alamadığını söylüyor.
Limanda şoförlerin yaşadıkları sorunların bunlardan ibaret olmadığı belirten Kutlutürk, ALTAŞ’a bağlı güvenlik görevlilerinin gümrük muhafaza memurlarıyla anlaşarak haksız kazanç sağladığını da ifade etti. Araçları mesai saatleri dışında alıp şoförlerden avanta alındığını aktaran Kutlutürk, dolu konteynır için 30, boş için ise 10 YTL avanta parası belirlendiği söylüyor. Kutlutürk, tüm şoförlerin bu uygulamalardan dolayı mağdur olduğunu dile getirdi. Yaşadıklarına ekmek parası kazanmak için boyun eğdiklerini ifade eden Kutlutürk, artık bir şeyler yapmak gerektiğini, bunun için seslerinin giderek artacağını söylüyor. (İstanbul/EVRENSEL)
Ferhat Demir
ÖNCEKİ HABER

Ekonomik büyüme Yeşilkent’e uğramadı

SONRAKİ HABER

Avcılar kıyısında bir mahalle; Yeşilkent

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa