27 Mart 2008 00:00

Kültür sanatın adresi Barış Manço

Avcılar’ın en önemli sorunlarından biri sosyal ve kültürel faaliyetlerin sürdürüleceği yerlerin olmaması.

Paylaş

Avcılar’ın en önemli sorunlarından biri sosyal ve kültürel faaliyetlerin sürdürüleceği yerlerin olmaması. Bu sorun görülerek kurulmuş Barış Manço Kültür Merkezi. Merkezin Müdürü Taner Çetin, bir yandan depremin olumsuzluklarıyla uğraşırken diğer yandan ise Barış Manço Kültür Merkezi’nin inşaatını bitirerek Avcılar’a kazandırdıklarını belirtiyor.
Halkoyunları, bale, resim, tiyatro ve müzik gibi sanatın bütün branşlarında faaliyet gösteren merkeze katılım oranının da oldukça yüksek olduğunu belirten Çetin kültür sanat alanındaki çalışmalarının devam edeceğini aktarıyor.
“Barış Manço Kültür Merkezi’nde her yıl binlerce çocuk ve yetişkinimize ücretsiz olarak açtığımız çeşitli dallardaki kurslarda, kursiyerlerimiz çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir” diyen Çetin eğittikleri gençlerin birçok başarıya imza attığını söyledi. Çetin, “2004-2005 dönemi dansçılarımız, ülkemizi temsil etmek için Polonya’nın Zakopane kentinde düzenlenen Dünya Halkoyunları Yarışması’nda dünya birinciliğini kazandı ve yarışmanın en büyük ödülü olan “ALTIN BALTA”yı Avcılar’a kazandırmıştır. Şampiyon çocuklarımızla bugün bir kez daha gurur duyuyoruz” dedi.
Ödüllü gençler
Spor alanında da çeşitli faaliyetlerin olduğunu dile getiren Barış Manço Kültür Merkezi Müdürü Taner Çetin şunları ifade etti: “Avcılar Belediyespor’a bağlı futbol, güreş ve karate takımlarımız şampiyonluklara doymuyor. Bayanlardan oluşan güreş takımımız katıldığı Türkiye Şampiyonası’nda 14 madalya ile şampiyon olurken, futbol takımı 15 haftada 15 galibiyet aldı. Karate takımı da Kıbrıs’ta katıldığı Dünya 3. Karate Şampiyonası’nda 7 altın madalya aldı.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KENTTEN GELEN

SONRAKİ HABER

Ekonomik büyüme Yeşilkent’e uğramadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa