28 Mart 2008 00:00

Yaşamak çok zor!

Çanakkale Küçük Sanayi Sitesi’nde çalışan işçiler zor şartlarda çalışmaya devam ediyor. Esnek iş saatleri işçileri zorlarken, ülke gündeminden de ‘bihaber’ olmalarına neden oluyor

Paylaş

Çanakkale Küçük Sanayi Sitesi’nde çalışan işçiler zor şartlarda çalışmaya devam ediyor. Esnek iş saatleri işçileri zorlarken, ülke gündeminden de ‘bihaber’ olmalarına neden oluyor. Sigortasız çalışmak zorunda kalan işçiler, gelecek ile ilgili kaygılar taşıdıklarını, bu nedenle de evlenemediklerini söylediler.
Sanayi sitesindeki çay ocağında çalışan 45 yaşındaki İbrahim Elibol, SSGSS’ye karşı olduğunu vurguladı.
“SSGSS nin hiçbir getirisi yok. 9 bin günlük prim yatırmak ancak öldükten sonra olabilir. AKP Hükümeti garibanı daha gariban, zengini daha zengin yapıyor. Zamlar işçilerin belini büküyor. Aldığımız parayla yaşamak çok zor” diye konuşan Elibol, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkeyi yönetenler kendilerinden başka kimseyi düşünmüyorlar. Bir yasa çıkarmayı düşünüyorlar, halkın yasadan haberi yok. Çalışma koşullarımız çok zor. Sabahtan akşama kadar çalışıyoruz, yine de geçinemiyoruz. Eve gittiğimizde açıp bir gazete okumaya derman bulamıyoruz. Ülkede ne oluyor ne bitiyor haberimiz olmuyor.”
Askerden yeni dönen Baki Bora ise oto elektriği tamirinde çalışıyor.
Kazandığı parayla geçinmenin çok zor olduğuna değinen Bora, gelecek ile ilgili kaygıları olduğunu, bu nedenle de evlilik planları yapamadığını söyledi. “Esnek çalışma koşullarından dolayı saat 23-24’e kadar çalıştığımız günler oluyor. Çıkan yasaların hiçbirinden haberimiz olmuyor” diyen Bora, sözlerine şöyle devam etti: “Küçük sanayi sitesindeki altyapı ve güvenlik sorunları çalışma koşullarımızı etkiliyor. Hırsızlık olaylarından dolayı işyerlerimizi ve mallarımızı gece terk ettiğimizde tedirgin oluyoruz.” (Çanakkale/EVRENSEL)
Özgür Göz
ÖNCEKİ HABER

‘Rıza yüzleşmeyi sağlıyor’

SONRAKİ HABER

100 temel eserde çeviri korsanlığı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...